Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hallgatókat tájékoztattak a tartalékosrendszerről

Szöveg: Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester |  2012. május 14. 14:26

A Magyar Honvédség Önkéntes Tartalékos Rendszeréről (ÖTR), a rendszer elemeiről és e különleges szolgálatvállalási lehetőségről tartottak tájékoztatót a felsőfokú tanulmányaikat folytató hallgatók részére a debreceni toborzók.

1595935565
Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) Toborzó Iroda előadótermében megtartott május 8-ai tájékoztató immár a harmadik volt az utóbbi hat hétben, amelyet a Debreceni Egyetem hallgatói részére szerveztek.

Az előadást Tóth Imre százados, megbízott toborzórészleg-vezető nyitotta meg, majd Nagy Zoltán mérnök alezredes, a 2. KIK parancsnoka tartott előadást az önkéntes tartalékos katonai szolgálat vállalásának feltételeiről, a pályázóval szemben támasztott követelményekről, a felvételi eljárás menetéről, a szolgálat teljesítésének körülményeiről és természetesen a tartalékosok ellátásáról, valamint az anyagi juttatásokról.

A debreceni toborzók eddig közel ötszáz hallgatót tájékoztattak személyesen az önkéntes tartalékos katonai szolgálat lehetőségéről. Ugyanakkor az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a debreceni toborzóiroda ügyfélforgalma is.

A HKNYP munkatársai a Debreceni Egyetem mellett a Miskolci Egyetemen és a Nyíregyházi Főiskolán is végeznek tájékoztató-toborzó tevékenységet. Feladatuk az Önkéntes Tartalékos Rendszerben biztosított létszámkeret feltöltése. A központi ügyfélszolgálati irodák május 14-étől hétfői napokon meghosszabbított nyitva tartással, 18 óráig várják az érdeklődőket.

1595935565

 Fotó: A szerző felvételei