Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönöm az Afganisztánért tett szolgálatukat

Szöveg: kormany.hu |  2012. május 14. 15:30

Háromnapos hivatalos látogatáson Afganisztánban tartózkodott James Stavridis admirális, az európai csapatok egyesített főparancsnoka. Elkísérte őt Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete is, aki megköszönte a magyar katonák eddigi − a NATO kötelékében − Afganisztánért végzett áldozatkész szolgálatát.

1595935805
Háromnapos hivatalos látogatáson Afganisztánban tartózkodott James Stavridis admirális, az európai csapatok egyesített főparancsnoka. A hadszíntéri körút Kabulban kezdődött a Nemzetközi Erők (ISAF) parancsnokhelyettesének találkozójával, majd a Délnyugati Regionális Parancsnokság következett, a végső állomás pedig a Mazar-e Sharif-i Északi Regionális Parancsnokság volt.

James Stavridis admirális – kérésére − olyan katonákkal találkozott, akik nap mint nap a hadműveleti területet járják. Őket az élményeikről és a tapasztalataikról kérdezte. A magas rangú vendégek számára megrendezett technikai eszköz- és harcászati felszerelési bemutatón az MH Tartományi Újjáépítési Csoport őr- és biztosító századának egy kis csoportja is részt vett, akikkel Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete szintén találkozott. Megköszönte a magyar katonák eddigi − a NATO kötelékében −, Afganisztánért végzett áldozatkész szolgálatát.

A látogatáson az admirális kísérői között volt − Eleni Tsakopoulos Kounalakison kívül − többek között Mariot Leslie nagykövet, az Egyesült Királyság állandó képviselője, Veronika Wand nagykövetasszony, svéd állandó képviselő, valamint Robert A. Mandell nagykövet, Luxemburg állandó képviselője.

1595935806

 (MH PRT-12 sajtótiszt)