Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Háromnapos felkészítésen vesz részt a KFOR leendő parancsnoka

Szöveg: MH CKELMK | Fotó: a központ felvételei |  2021. július 7. 16:34

Októbertől első alkalommal fogja magyar katona vezetni az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének koszovói katonai erejét, a KFOR-t. Kajári Ferenc vezérőrnagy egy éven át irányítja majd a NATO-missziót, mellyel új fejezet nyílik a Magyar Honvédség történetében.

KFOR_felkészítés (1)_jav

E rendkívül ambiciózus feladat sikeres ellátása érdekében Kajári vezérőrnagy és parancsnoki csoportja a NATO és a Magyar Honvédség felkészítő programjai keretében háromnapos tréningen vesznek részt az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központnál (MH CKELMK).

Az MH CKELMK által célirányosan összeállított, a régió problémáit, valamint a civil környezetet is érintő elméleti és gyakorlati tréning kommunikáció-elméletet, tárgyalástechnikát, továbbá konfliktuskezelést is magába foglalt.

KFOR_felkészítés (5)

Az elsősorban civil-katonai együttműködési kompetenciákra épülő képzés összeállításában és végrehajtásában kiemelkedő szerep jutott a központ szakmai háttértámogatási rendszerében működtetett – önkéntes műveleti tartalékos katonákra épülő – funkcionális szakértőkre, mint a CIMIC képességet civil szakértelemmel támogató funkcióra.

Ennek megfelelően az MH CKELMK szakemberei a lehető legaktuálisabb tudást igyekeztek átadni annak érdekében, hogy Kajári vezérőrnagy és törzse a legmagasabb szinten tudja ellátni misszióját.