Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hatalmas kárt okoztak a hadseregnek a balesetek

Szöveg: Háború Művészete |  2008. november 19. 9:16

Az Army Combat Readiness/Safety Center (USACRC) megdöbbentő adatai szerint az amerikai hadsereg (US Army) repülőgépeinek balesetei az elmúlt években összesen 16.2 milliárd dollár kiadást jelentettek a fegyvernemnek.

Több mint 30.000 különböző esetről van itt szó, melyek átlagosan 539.281 dollárt emésztettek fel. Az anyagi veszteségen túl, számtalan emberéletet is követeltek a balesetek, a statisztika szerint 2856-ot.

A hivatalos bejelentés szerint, a hadsereg költségvetésének balesetekre fordítható anyagi keretei kimerültek, annak ellenére, hogy az utóbbi időben jóval kevesebb repülési esemény történt.

Az elmúlt évhez képest az A, B és C kategóriájú esetek száma 65 százalékkal volt kevesebb, a 3 évvel ezelőtti átlagnál pedig 73 százalékkal. Ez is azt bizonyítja, hogy a US Army biztonságért felelős vezetői igen nagy hangsúlyt fektetnek a hasonló esetek megfékezésére.

1986 óta a hadsereg repülőgépei közül az UH-60 Black Hawk szenvedett legtöbbször balesetet, az elemzés szerint több mint 880-szor. Második helyen az UH-1H Huey szerepel, körülbelül 460 eseménnyel, harmadikon pedig a Chinook egyik változata, a CH-47D, megközelítőleg 250 esettel.

Címkékbaleset