Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hatvanhat év után újra: Budapest Helyőrségi Tiszti Kaszinó

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. október 30. 7:29

Hatvanhat év után újra nyitotta kapuit a fővárosban a Tiszti Kaszinó – „Budapest Helyőrségi Tiszti Kaszinó” néven. A nyitórendezvénynek a napokban Honvéd Kulturális Központ Sissi-terme adott otthont.

A rendezvényen részt vett Kun Szabó István dandártábornok, Budapest helyőrségparancsnoka, Szászvári Lajos, a HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint dr. Papp György Bálint cégvezető. Szép számmal képviseltették magukat a fővárosban diszlokáló katonai szervezetek parancsnokai is.

Az újonnan alakult Tiszti Kaszinó – amely a szolnoki intézmény mintájára jött létre – egyesületi formában működik, s fő célkitűzése a történelmi alapokon nyugvó katonai erények, értékek és hagyományok ápolása, valamint az, hogy tartalmas időtöltést, szórakozási lehetőséget biztosítson az érdeklődőknek. 

Csizmadia Zsolt ezredes, a Tiszti Kaszinó elnöke megnyitóbeszédében bemutatta az újonnan felállított egyesület – a korábban megtartott alapító közgyűlésén megválasztott – elnökségének tagjait, beszélt a közeli és távlati célkitűzésekről, tervekről.

Ezután a résztvevők megtekinthették Fenyvesi Edit grafikusművész műveinek kiállítását, majd A Tiszti Kaszinó története címmel Papp Ferenc alezredes tartott előadást.

A Budapest Helyőrségi Tiszti Kaszinó életre hívása egy olyan nemes hagyomány újraélesztése amelyre nagy igény és érdeklődés mutatkozik a tisztek részéről. A rendezvényen elhangzott, hogy a következő közgyűlést és összejövetelt november 23-án, 17 órától rendezik meg.