Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

76 fellépő indul az idei tehetségkutatón

Szöveg: Takács Vivien |  2015. május 6. 13:32

A nevezés lezárult: hetvenhat fellépő összesen harmincegy produkcióval jelentkezett az idei „Lehet egy csillaggal több?!” tehetségkutató versenyre. Ének, zene, tánc és vers kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők.

Az idei verseny is színesnek ígérkezik: népdal, könnyűzene, katonadal, moderntánc, zongorajáték, Petőfi Sándor, Ady Endre, Gyóni Géza, saját vers, stand-up – csak, hogy egy párat említsünk az idei repertoárból… Az új fellépők mellett régi arcokat is láthatunk a május 8-9-ei elődöntőkön.

Madár Zsolt zászlós fiával és édesapjával indul a versenyen. „Apukámmal fogunk katonadalokat énekelni, a fiam pedig zongorán fog minket kísérni" mondta a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonája, aki egyszer már egyszer indult a tehetségkutatón, ahol különdíjas lett. „Több mint tíz éve szőlőművelés közben idős bácsik tanítgattak engem a katonadalokra. Becsaltak egy klubba, ahol megalapítottunk egy férfi dalkört, amivel a mai napig fellépünk különböző versenyeken" – mesélte a zászlós. Hozzátette: nemrégiben elindultak egy nyugdíjas Ki-Mit-Tud? -on, ahol kategóriadíjat nyertek. A zászlós elárulta, hogy a mostani tehetségkutatóra 1848-as és első világháborús katonadalokkal készülnek.

1595993153

És hogy milyen ruhában lép fel a három generációs család? „Apukámmal egy-egy első világháborús hagyományőrző ruhában leszünk, a fiam pedig sötét öltönyt fog viselni."

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, idén ismét több kategóriában mutathatják be tudásukat a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományába tartozó hivatásos és szerződéses katonák, katonai tanintézeti hallgatók, köztisztviselők, kormánytisztviselők és közalkalmazottak.
A „Lehet egy csillaggal több?!" tehetségkutató verseny célja a szervezők szerint az, hogy újra felfedezzék a Magyar Honvédség kulturális értékeit, megmutassák és bemutassák a tehetséges fiatalokat, akik közöttünk élnek, akikre büszkék lehetünk, akik példát mutathatnak társaiknak és kollégáiknak.

Címkékkultúra