Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A békéért futottak a katonai alakulatoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. február 18. 15:57

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie − CISM) 2006 óta minden év februárjában megrendezi a CISM Day Run elnevezésű futóversenyét a tagországok részvételével. A Magyar Honvédség katonái idén is csatlakoztak a rendezvényhez. (Cikkünk folyamatosan frissül!)

MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred

Több mint százan vettek részt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred részéről az idei CISM Day Run futónapon.

A budapesti Irinyi János laktanyában kilencvenen, a Margit szigeten tizenheten futották le az öt kilométeres távot, utóbbiak közül Veres Máté őrvezető az élbolyban végzett.

Szöveg és fotó: dr. Markovics Zita főhadnagy

1596076241

Szentendre

Közösen futott az MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, valamint az MH Altiszti Akadémia állománya, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) megalakulásának hetvenkettedik évfordulója alkalmából február 18-án. A két katonai szervezettől közel kétszázan vettek részt a sporteseményen.

1596076241

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy
Fotó: Szabóné Varga Erika főhadnagy

MH 25. Klapka György Lövészdandár

Tata város jelképei között zajlott az idei CISM Day Run az MH 25. Klapka György Lövészdandár rendezésében. A mintegy 350 résztvevő az Eszterházy-kastély előtti téren gyülekezett, hogy a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) 72 évvel ezelőtti alapítására egy közös futással emlékezzenek meg.

Magyarország 1991 óta tagja a sporttanácsnak és 2016 óta vesz részt a CISM Day Run elnevezésű futónapon, a tatai katonák már akkor, az első magyar CISM futónapon is futottak a békéért.
Tavaly a tatai alakulat új helyszínen – a laktanyából kilépve – Tata város egyik legszebb részén, a Cseke-tónál rendezte meg a CISM futónapot.

Idén az alakulat két helyszínen is futott, hiszen Tata mellett a koszovói Novo Selóban is megrendezték a CISM Day Run-t. Ez utóbbi apropóját az adta, hogy a jelenlegi koszovói kontingens, az MH KFOR Kontingens 21. váltása a dandár állományára épül.

Ez alkalommal a tatai alakulat katonái és honvédelmi alkalmazottai mellett a tatabányai toborzók és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred állománya, illetve a tatai és a Komárom-Esztergom megyei rendőrök, a megyei katasztrófavédelmisek, Tata és Oroszlány város önkormányzata, az Országos Mentőszolgálat, a Vaszary János Általános Iskola, a Kőkúti Általános Iskola Fazekas utcai tagintézménye, a TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a honvéd kadétképzésben résztvevő komáromi Kempelen Farkas Képesség- és Tehetségfejlesztő Alapítványi Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói is futottak a békéért.

1596076242

A rendezvényt Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg. Beszédében emlékeztetett, hogy a 136 országot tömörítő CISM két legfontosabb sporteseményén, a négyévente megrendezendő Katonai Világjátékokon és a februári CISM futónapon is kiemelkedően teljesítenek a tatai katonák. A dandárparancsnok elmondta: a legutóbbi Katonai Világjátékokat 2019-ben rendezték Kínában, ahonnan a magyar delegáció számos éremmel tért haza. A tatai szívnek legkedvesebb érem pedig a triatlon vegyes szenior csapat bronzérme volt, hiszen a háromfős csapat két tagja, Róth Balázs százados és Gajó Péter törzszászlós a dandárnál szolgál.

A CISM futással kapcsolatban Lőrincz dandártábornok hangsúlyozta: a tavalyi létszámhoz képest megduplázódott azon résztvevők száma, akik nem a dandár állományába tartoznak. Ez is bizonyítja azt, hogy a sport és a béke olyan értékek, amiket minden ember, egyenruhások és civilek is egyaránt fontosnak tartanak. A dandártábornok hangsúlyozta azt is, hogy a tatai dandár nemcsak együttműködik a civil társadalommal, hanem része is annak.

A megnyitót közös bemelegítés követte, majd a dandárparancsnok vezetésével a résztvevők lefutották a mintegy 4,5 kilométeres távot az Öreg-tó partján.

1596076242

Szöveg: Földházi Enikő százados
Fotó: Petrovics Renáta és a szerző

MH 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj

Számos területvédelmi zászlóalj is részt vett a CISM Day Run rendezvényen.  A kezdeményezéshez az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalja is csatlakozott: a katonai testnevelés részeként a szombathelyi Csónakázó-tó körül szervezett kötelékfutást a hivatásos és tartalékos katonák, a 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda állománya, valamint a Honvéd Kadét Programban részt vevő Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium kadétjai számára.

1596076242

Szöveg és fotó: Zag Lívia ÖMT főhadnagy

MH Bakony Harckiképző Központ

A Nemzetközi Katonai Sporttanács megalakulásának 72. évfordulójára emlékeztek az MH Bakony Harckiképző Központ katonái és honvédelmi alkalmazottai Várpalotán.

A Thury-téren Pálmai Árpád alezredes, az alakulat törzsfőnöke köszöntötte a kezdeményezéshez csatlakozókat, majd közös bemelegítés kezdődött

A rendezvényen idén több mint háromszázan futottak a békéért. A megmozduláson részt vettek a várpalotai önkormányzat és a rendőrkapitányság képviselői, a Fitten Várpalotáért Szabadidő- és Sportegyesület tagjai, valamint helyi általános és középiskolás diákok. A két kilométeres táv teljesítését követően Campanari-Talabér Márta, a város polgármestere adta át az emléklapokat a résztvevőknek.

1596076242

Szöveg: Schäffer Mónika hadnagy
Fotó: Pintér László 

MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred

Kellemesen csípős reggelre virradt kedden Debrecen, amikor az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái felsorakoztak a Kossuth Laktanyában, és rövid bemelegítést követően, alakzatban kezdték meg a CISM napi futást. A kihívásokat szerető 125 fős csapat a nagyjából 6,2 km-es távot nem sportöltözékben, hanem egyenruhában és katonai bakancsban teljesítette.

A futás befejeztével a felderítők további erősítő gyakorlatokat végeztek a laktanya alakulóterén és csak ezt követően folytatták napi teendőiket.

1596076243

Szöveg és fotó: Pallás Lilla hadnagy

Az MH Béketámogató Kiképző Központ

A szolnoki alakulat személyi állományából idén mintegy harmincan vettek részt a CISM Day Run elnevezésű rendezvényen február 18-án. A Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) 1948-ban ezen a napon alakult meg azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítse a békét a nemzetek hadseregei között.

1596076243

Szöveg és fotó: MH BTKK

MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

Az 1948-ban alakult, idén 72 éves CISM évforduló  ünnepléséhez – ahogy minden évben – az Ittebei Kiss József Helikopter Bázis is csatlakozott. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis (MH 86. SZHB) állományából február 18-án – a közös bemelegítés után – 100-an futották le a 3200 méteres távolságot. Az alakulat címerét, Budavári Ádám törzszászlós, a bázis megbízott vezénylőzászlósa vitte.

1596076243

Szöveg és fotó: MH 86. SZHB

MH Anyagellátó Raktárbázis

Az MH Anyagellátó Raktárbázis katonái és honvédelmi alkalmazottjai is részt vettek a CISM futáson február 18-án. Budapesten, a központi rendezvényen, a Margit-szigeti Atlétikai Centrumban 20 fővel (a budapesti helyőrségben szolgálatot teljesítők kiegészültek a tápiószecsői-, táborfalvai- és pusztavacsi kollegákkal), valamint a bázisparancsnokságok a saját telephelyükön 27 fővel teljesítették a távokat.

1596076243

Szöveg és fotó: Tomena Gábor őrnagy

* * *

Az MH Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokságai közül a tápiószecsői, a táborfalvai és a Hetényegyházai csatlakozott a CISM Day Run futóversenyhez.

A bázisparancsnokok vezetésével Táborfalván 13-an, Tápiószecsőn pedig 58-an álltak rajthoz. 

1596076244

Szöveg: Nagy Annamária százados
Fotók: MH ARB

MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred  

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2.TVE) katonái is csatlakoztak a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) február 18-ai futórendezvényhez.

A „Futás a békéért" elnevezésű sporteseményen a területvédelmi ezred 9 zászlóalja és a Honvéd Kadét Programban résztvevő diákok közös futással emlékeztek meg a sporttanács létrehozásának évfordulójáról.

2006 óta minden februárban megrendezik világszerte a rendezvényt, amelyen idén – MH 2. TVE hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái mellett – számos általános és középiskola diákjai is képviseltették magukat. Közös bemelegítés után a katonákkal együtt futva teljesítették a megyénként meghatározott távokat.

1596076244

Szöveg: Schwarcz Viktória tartaékos százados
Fotó: MH 2. TVE

MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ

A Magyar Honvédség többi alakulatához hasonlóan az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ (MH GAVIK) is csatlakozott a „CISM futás a békéért" elnevezésű rendezvényhez. Az alakulattól – a kőbányai Óhegy parkban –  19 katona és 3 honvédelmi alkalmazott vett részt a futáson. Az 1400 méteres futókörön mindenki saját belátása szerint 1-3 kört teljesített.

1596076244

Szöveg és fotó: MH GAVIK

 

Székesfehérvár

Székesfehérvár helyőrség katonái is részt vettek a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett CISM Day Run elnevezésű futóversenyen. Közel 100 katona állt rajthoz a székesfehérvári Alba Regia laktanyában február 18-án, kedden.

A rendezvényt Sándor Zsolt dandártábornok, helyőrségparancsnok nyitotta meg, melyen a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar is közreműködött, így a résztvevők dinamikusan és elszántan teljesíthették a távot.

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonáihoz csatlakoztak a helyőrségben települő katonai szervezetek is. A futáson képviseltette magát a Magyar Honvédség Parancsnoksága, a Székesfehérváron települő NATO Erőket Integráló Elem (NFIU), az MH Katonai igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 3. Katonai Igazgatási Központ és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred is. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj nemcsak a laktanyában vett részt a kihíváson, hiszen a zászlóalj a Bíbor Kristály vegyivédelmi gyakorlaton résztvevő 90 katonája a táborfalvai gyakorló téren teljesítette a távot.

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy
Fotó: Révész Csaba

1596076244

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

A Nemzetközi Katonai Sporttanács futónapjához az MH 5. Bocskai István Lövészdandár is csatlakozott február 18-án. A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie − CISM) 2006 óta minden évben megrendezi hagyományos, CISM Run Day elnevezésű futóversenyét, amelynek ebben ez évben is aktív résztvevője volt a Magyar Honvédség.

Debrecenben és Hajdúhadházon közel 250 csatlakoztak a futáshoz. A Kossuth laktanyában Szloszjár Balázs dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka, Hajdúhadházon pedig Forgács Attila őrnagy, a Hajdúhadházi Kiképző Bázis törzsfőnöke vezette a mintegy 4,5 kilométeres távot. 

Hódmezővásárhelyen a reggeli dandársorakozó az alegységenként megtartott bemelegítésekkel kezdődött, amelyet követően Tóth István ezredes, parancsnokhelyettes röviden ismertette a futónap történetét, majd több mint 600 katona kötelékfutásban nekivágott a két, úgynevezett dandárkörnek.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács elnevezésű kezdeményezés 1948-ban született meg Franciaországban, alapítója Henri Debrus volt, aki francia, belga, holland, dán és luxemburgi katonák bevonásával hozta létre a „Counsil International du Sport Militarie" nevű szervezetet azzal a céllal, hogy a világháborúkat követően a sporton keresztül népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között.

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy, Madura János őrmester

1596076245

MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred idén 302 fővel csatlakozott a CISM emlékfutáshoz, melynek célja a sport népszerűsítése. A bemelegítést követően Seres József alezredes, parancsnokhelyettes vezetésével a katonák kifutottak a laktanya kapuján és nekivágtak a 6200 méteres távnak, melyet idén először Szentes város főbb útjain rendőri és katonai rendészek biztosítása, valamint az alakulat katonáinak forgalomszabályozása mellett teljesítettek. A városközpontban a kötelékhez csatlakoztak a szentesi HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Honvéd Kadétjai, valamint civil lakosok is. Az emlékfutás jó hangulatban telt, a táv leküzdése pedig senkinek nem okozott nehézséget, hiszen az alakulatnál a napi sportfoglalkozásokon felül heti egy alkalommal az ezred teljes állománya ezredfutáson fejleszti fizikai állóképességét.

Fotó és szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

1596076245

MH KFOR

Február 18-án az összes helyőrséghez hasonlóan a Koszovóban szolgáló KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTRBN – KFOR Tactical Reserve Battalion) teljes állománya is megtartotta a CISM Day Run-t a Novo Seló-i táborban. A 2400 méteres távot közösen teljesített a zászlóalj minden alegysége, csatlakozva ezzel a honi területen szolgáló alakulatokhoz.

Fotó: Kórádi László törzszászlós

1596076245

MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ

Az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ első alkalommal vett részt az MH Altiszti Akadémia szervezésében, Szentendre helyőrségben megrendezett CISM – International Day of Military Sports eseményén. A regisztráció után a futók közös bemelegítésen vettek részt, majd 9 órakor eldördült a startpisztoly.  A futóknak 700 méteres köröket kellett futnia, így 26 fő mindösszesen 62 km-t teljesített. Az állományból 26 fő futott: 19 fő katona, 3 fő ÖMT-s, 4 fő honvédségi alkalmazott.

Szöveg és fotó: MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ

1596076245

MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred

Immár hagyománnyá vált, hogy a Nemzetközi Katonai Sporttanács minden év februárjában meghirdeti „CISM Run Day emlékfutás" nevet viselő eseményét, így február 18-án a logisztikai ezred katonái is nekivágtak a teljesítendő távnak.

Kezdésképp a futáson részt vevő állomány felsorakozott az alakuló téren, majd Szikszai László alezredes, ezredparancsnok-helyettes rövid beszéddel köszöntötte és ösztönözte a kaposvári alakulat katonáit a közös futásra. Németh Szabolcs zászlós pedig egy rövid, ám annál tartalmasabb bemelegítéssel motiválta az állományt, amit a futás követett. A 820 méteres távot az alakulótér körül 373 fő teljesítette (362 katona és 11 fő honvédelmi alkalmazott). Az idei futás érdekessége az volt, hogy akik valamilyen fizikai – egészségügyi sérülés miatt nem tudtak futni, sétálva, de ők is teljesíthették a távot.

Az a közel 40 fő pedig, aki nem érte be a 820 méteres távval, a kötelező rész teljesítése után még egyénileg lefutotta az egyébként fizikai alapkövetelménynek megfelelő, 3200 métert.

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy
Fotók: Lantos József főtörzsőrmester

1596076246

MH Pápa Bázisrepülőtér

 A Magyar Honvédség 2016-ban csatlakozott Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie – CISM) világméretű kezdeményezéshez, így az MH Pápa Bázisrepülőtér ötödik alkalommal tartotta meg a rendezvényt katonák és honvédelmi alkalmazottak részvételével, ezúttal február 18-án.

1596076246

A kicsit szeles, de napsütéses időben egy közös bemelegítést és egy csoportkép elkészítését követően közel 200 fő futott le 3200 métert a bázis területén. A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie – CISM) 2006 óta minden év februárjában közös futónapot tart tagországai részvételével. A CISM Day Run üzenete a béke és az összefogás, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése.

Szöveg: Varju Kitti
Fotó: Dévényi Veronika

1596076246

MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ

Idén 76 fővel vett részt az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ a Nemzetközi Sporttanács (CISM) megalakulásának 72. évfordulóján szervezett futónapon.

A hűvös reggel ellenére az alakulat állományából szép számmal jelentkeztek a kb. 2 kilométeres táv teljesítésére. Az üdülő területének körbefutását Vörös Eszter honvédelmi alkalmazott, testépítő és fitneszedző bemelegítő gyakorlatsora előzte meg, majd ezt követően álltak rajthoz a futók, így hangsúlyozva a sport, az egészséges életmód és a nemzetközi összefogás eszméjét, amelyre a CISM törekszik.

Szöveg és fotó: Antal Valéria

1596076246

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

Futónappal ünnepelte február 18-án az International Day of Military Sports nevű eseményt az MH BHD a Margit-szigeti Atlétikai Centrumban. Az eseményen – melyhez a Magyar Honvédség 5. alkalommal csatlakozott – a Nemzetközi Katonai Sporttanács megalakulásának évfordulójára emlékeztek. A közös bemelegítést követő 5700 méteres emlékfutáson a dandár részéről – a honvéd kadétokkal kiegészülve – több mint 100 fő vett részt.

Szöveg és fotó: Kun-Orosz Adrienn

1596076247

MH Ludovika Zászlóalj

A Ludovika Zászlóalj állománya 367 fővel teljesítette a CISM futást. Köztük 320 fő honvéd tisztjelölt a napirend szerinti reggeli testnevelés idején, a Zrínyi Miklós Laktanya és egyetemi Campus területén teljesítették a távot, 16 fő a Margitszigeten futott a közös-központi rendezvényen, 29 fő pedig Szolnokon az MH 86. Szolnok Helikopterbázison vette ki részét az emlékfutásból.

Fotó: Hohl Regina, Pásztó Levente

Kecskemét

A helyőrségben állomásozó alakulatok tagja két helyszínen csatlakoztak az egészséges életmód népszerűsítését vállaló, a sportbarátság erősítését célul tűző Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) „Futás a békéért" felhívásához. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és az MH Légijármű Javítóüzem sportolói – Minkó Ottó alezredes, a bázis kiképzési főnöke köszöntője, és Török Sándor hadnagy, testnevelő tiszt által levezetett rövid bemelegítés követően – a laktanyában 2000 métert futva emlékeztették kollégáikat a nemzetköz szervezet békét és bajtársiasságot hirdető felhívásának jelentőségére.

1596076247

Szolgálati elfoglaltságuk miatt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának dolgozói csak délután tudtak „rajthoz állni". Gáldonyi Sándor százados, megbízott irodavezető és munkatársai az MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet futópályáján teljesíttették a vállalt távot. A kecskeméti székhelyű iroda kollektívájához ebből az alkalomból Vitár Zsolt alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokhelyettese, Durgó Tamás őrnagy, a Toborzó és Érdekvédelmi Osztály megbízott osztályvezetője és helyettese, Mészáros Károly őrnagy is csatlakoztak.

1596076247

Szöveg és fotó: Galambos Sándor

Kiskunmajsa

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóaljának aktív állományú és tartalékos katonái a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium honvéd kadétjaival közösen csatlakoztak a Nemzetközi Katonai Sporttanács felhívásához. Nagy Viktor alezredes, zászlóaljparancsnok vezetésével zárt alakzatban, több mint harmincan teljesítették a mintegy kétkilométeres távot.

Szöveg és fotó: Tapodi Kálmán

1596076248

Veszprém

A hagyományoknak megfelelően Veszprémben a Kolostorok és Kertek Völgyében rendezték meg a CISM Day Run elnevezésű sporteseményt február 14-én. A rendezvény célja, hogy a sporton keresztül felhívja a figyelmet a béke és a bajtársiasság fontosságára. A „CISM Day Run – A Futás Napja" nemzetközi akció 1948-ban indult Franciaországban, amikor Henri Debrus százados megalapította a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) szervezetét.

Az eseményt ezúttal a Veszprém Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet szervezte, amelynek keretében a megye és a város rendvédelmi szervei – a Veszprém helyőrség katonai szervezetei, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti- Adó és Vámhivatal, valamint a Katasztrófa Védelmi Igazgatóság Veszprém Megyei Igazgatósága – egy 2020 méteres futóversenyen mérettették meg magukat. A sikeres teljesítésért járó oklevelek kiosztása után a vándorserleget, valamint a jövő évi sportrendezvény szervezési jogát Barta Sándor ezredes, a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ törzsfőnöke vette át.

1596076248

Szöveg és fotó: Szedmák Péter hadnagy

1596076248

MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség

A Nemzetközi Katonai Sporttanács sportrendezvény-sorozatához az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség csapata is csatlakozott. A távot 16 fő teljesítette a Margit-szigeten megrendezett központi rendezvény keretein belül, amit a szervezők egy CISM Day Run 2020 emlékéremmel köszöntek meg a résztvevőknek.

Szöveg és fotó: Antal Renáta őrmester

1596076241

MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái is csatlakoztak a CISM Day Run-Futás a békéért rendezvényhez február 18-án. A dandárparancsnok a bemelegítést követően rövid beszédben emelte ki az évforduló fontosságát. A 370 főre négy kilométeres táv várt, amelyet jókedvűen teljesítettek.

Szöveg: Végh Krisztina zászlós
Fotó: Pápai Annamária

1596076249

MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred már ötödik éve csatlakozik a CISM kezdeményezéséhez, melynek elsődleges célja a béke, a nemzetközi összefogás eszméjének hangsúlyozása, valamint a sport, az egészséges életmód népszerűsítése.

Február 18-án reggel mintegy háromszázan sorakoztak fel az ezred alakulóterén, majd Mosonyi József törzsőrmester, testnevelő altiszt által vezényelt közös bemelegítés után, a parancsnokság vezetésével futottak ki a katonák a laktanyából, és a bázis melletti aszfaltos úton alakzatban teljesítették a 6 kilométeres távot. A rakétaezred honvédjei és honvédelmi alkalmazottai számára nem idegen a kötelékfutás, hisz ezredszinten havi, zászlóalj/osztály kötelékben heti rendszerességgel teljesítik a CISM futónapon is kirótt hatezer métert, ezzel is hozzájárulva fizikumuk, állóképességük szinten tartásához, illetve fejlesztéséhez.

Szöveg és fotó: Csekei Judit százados

1596076249

MH Katonai Képviselő Hivatala

A brüsszeli székhellyel működő Magyar Honvédség Katonai Képviselő Hivatalának állománya, valamint Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai részlege is csatlakozott a CISM Day Run futónaphoz február 18-án. A futásra a NATO székház Staff Centerének sportpályáján került sor, ahol mintegy húsz hivatásos katona vett részt a rendezvényen. A futók dr. Orosz Zoltán altábornagy, katonai képviselő jelzésére indultak meg.

Szöveg és fotó: Juhász Zsolt alezredes

Címkéksport