Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A dandár ajándéka…

Szöveg: Tóth Andrea |  2014. december 3. 11:34

Közös fenyődíszítéssel kezdődött az adventi időszak Debrecenben. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár több szervezettel együtt öltöztette ünnepi díszbe a cívisváros főterén elhelyezett kis fenyőfákat. A Bocskai-dandár fájára Takács Attila dandártábornok, az alakulat parancsnoka, Pál István százados, a Debrecen Helyőrségi Zenekar karmestere, Bene Péter őrmester, fuvolista és óvodás gyerekek helyezték fel a különböző színű gömböket.

1595983828

A rendezvényen az idén 60 éves Debrecen Helyőrségi Zenekar karácsonyi dallamokkal varázsolt igazi ünnepi hangulatot a város főterére. Egy járókelő meghallva a katonazenészek játékát, csatlakozott a díszítőkhöz, és ő is elhelyezett egy gömböt a dandár karácsonyfáján.

A Debrecen Helyőrségi Zenekar évek óta teltházas koncertekkel örvendezteti meg a cívisváros közönségét adventi koncertjein. Idén a Bocskai-dandár Debrecen Városával és a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-vel közösen rendezi meg „Adventissimo" elnevezésű hangversenyét december 7-én este 19.30 órától a Református Nagytemplomban.

1595983828

Takács Attila dandártábornok az esemény sajtótájékoztatóján kiemelte: „Minden évben az célunk, hogy a várakozás időszakában együtt ünnepeljünk a várossal és polgáraival a zene nyelvén. Ez a koncert, a mi ajándékunk önöknek!"

1595983828

A Debrecen Helyőrségi Zenekar, kiegészülve a Hómezővásárhely Helyőrségi Zenekarral gőzerővel készül a hangversenyre, ahol felcsendül – többek között – az All I want for Christmas…, Leonard Cohen Haleluja című dala és Brahms II. Magyar Tánca is. A koncerten fellépnek: Pál Dénes, Bíró Judit a Debrecen Hangja 2014. tehetségkutató győztese, Erdős Fruzsina, Gellén Fanni és Dánielfy Gergely, a Balmazújvárosi Református Egyházközség Agapé Kórusa, a Balmazújvárosi Református Általános Iskola kórusa, valamint a Veres Péter Gimnázium Vegyeskara, illetve a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatói.

1595983828

Fotó: a szerző és Szalka Miklós őrvezető