Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A haza szolgálatában – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. június 16. 15:50

Korszakhatárhoz ért a Magyar Honvédség 2007 elején, amikor Székesfehérváron megalakult egy új középszintű irányító-vezető szerv.

1596034288
Az ünnepeltet, azaz az MH Összhaderőnemi Parancsnokságot (MH ÖHP) köszönti a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent „10 év a haza szolgálatában" című, magyar és angol nyelvű kötet.

A könyv érdekessége, s egyben különlegessége, hogy az MH ÖHP volt parancsnokainak személyes visszaemlékezéseit is olvashatjuk benne. A több mint 300 oldalas kötetet a parancsnokság múltbéli és jelenkori feladatainak, műveleteinek és kapcsolatrendszerének fotókkal gazdagon illusztrált bemutatása teszi az elmúlt évtized fontos krónikájává. Lapozzunk hát bele!

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke így fogalmazott ajánlójában: tíz évvel ezelőtt a két haderőnemi, valamint a további három középszintű parancsnokságból alakult meg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság.

Létrehozása komoly lépés volt abban a folyamatban, amelyet a Magyar Honvédség az akkori követelményeknek megfelelő, a NATO elveihez igazodó szervezeti és vezetési struktúra kialakítása érdekében tett.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin június 16-án, pénteken megjelent számában!)