Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvéd Együttes a magyar nemzeti kultúra része

Szöveg: Szűcs László |  2012. szeptember 19. 15:02

A Honvéd Együttes küldetése, hogy az összetartozásunkról beszéljen nekünk és mindenkinek – mondta dr. Szarka Gábor az együttes évadnyitó társulati ülésén szeptember 19-én, szerdán.

A Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke Hende Csaba miniszter nevében köszöntötte a Honvéd Együttes tagjait. Mint elmondta, „a nemzeti kultúra azért jött létre, azért él, mert összetartozunk. Közös életünk foglalata, azoknak az utaknak a képe és térképe, amelyeken keresztül az élet értelmét keressük."

Szarka Gábor hozzátette: a nemzeti összetartozás, a megmaradás gondolata a honvédség számára is nagyon fontos, hiszen végső soron az a célja és értelme, hogy a haza és a nemzet megmaradását szolgálja.

1595941833

„Nagyszerű hivatás és nagyszerű küldetés az önöké! Olyan hivatás, amit a Honvéd Együttes művészei mindig nagy szakmai alázattal és elkötelezettséggel láttak el. Különösen fontos az együttes sokszínű repertoárja, nagyfokú rugalmassága és rendkívüli mobilitása, amellyel a legkülönfélébb emberekhez juttathatják el az együttes kincsét" – fogalmazott a tárca kabinetfőnöke.

Szarka Gábor kiemelte, hogy a Honvéd Együttes a magyar nemzeti kultúra része és nem csak egy ágazati együttes, amely a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium érdekében végez művészeti tevékenységet.

A 2012/1013-as évadot nyitó társulati ülésen dr. Bolvári-Takács Gábor, a Honvéd Együttes ügyvezető igazgatója elmondta: a munkáját május 1-jével megkezdő új vezetés célja, hogy az együttes jelenlétét nyomatékosítsa a társadalomban és a honvédségben is. Bemutatta az együttes új logóját, amely színvilágában és formájában is a jövőbe mutat, ugyanakkor kifejezi azt a tradíciót is, amit a 63 éves együttes magáénak vall.

1595941833

Az évadnyitó társulati ülésen elismeréseket és jutalmakat adtak át. Az Évad Művésze-díjat a tánckarból Tókos Attila, a férfikarból Kóbor Tamás, a zenekarból Árendás Péter, a színészkarból Győry András Botond vette át az ügyvezető igazgatótól.

Fotó: A szerző felvételei