Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédelem és az önkéntes tartalékos szolgálat népszerűsítése

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2012. december 6. 21:13

Együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és az MH Hadkiegészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HKNYP) a csongrádi megyeszékhelyen december 6-án, csütörtökön.

A megállapodást Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH HKNYP parancsnoka és prof. dr. Szabó Gábor, az egyetem rektora látta el kézjegyével. A közös tevékenység célja a honvédelem és az önkéntes műveleti tartalékos szolgálat népszerűsítése az egyetemi hallgatók körében. Az együttműködés a toborzásban, az oktatási feladatok végrehajtásában, valamint közös projektek kidolgozásában valósul meg.

1595946022

Vanyur ezredes beszédében elmondta: a Magyar Honvédség kiemelt feladata az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztése, és az együttműködés révén a parancsnokság még inkább szeretne a fiatalok felé nyitni.

Szabó Gábor kiemelte: a mai megállapodás aláírása, egyfajta „nyitánya" csupán a közös együttműködésnek és reméli, hogy hamarosan már eredményekről is beszámolhat.

A rendezvényen dr. Palotai Jenő nyugállományú ezredes, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megyei szervezetének elnöke, Ament Balázs, az egyetem hallgatói önkormányzatának felügyelő-bizottsági elnöke, valamint dr. Kovács Éva százados, az MH HKNYP 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ megbízott parancsnoka is részt vettek, akik munkájukkal nagymértékben hozzájárultak az együttműködési megállapodás megszületéséhez.   

1595946022

Fotó: A szerző felvételei