Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A judo alapjait tanulhatják a tartalékosok

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. szeptember 10. 15:45

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ). A megállapodást szeptember 10-én, hétfőn, Budapesten megrendezett sajtótájékoztatón látta el kézjegyével Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a Matasz elnöke, valamint dr. Tóth László, az MJSZ elnöke.



1599192796
„A Honvédelmi Sportszövetség alapítójaként került kapcsolatba a két szervezet egymással, ott ismertük meg egymás tevékenységét, és már tavaly megfogalmazódott, bennünk, hogy egy formába öntött együttműködés mindkét szervezet fejlődését segítené. A Magyar Judo Szövetségnek nagyon komoly programjai vannak mind az élsport, mind az oktatás, mind a szabadidősport terén, amelyekkel élen jár a magyar sportban. Motorjai vagyunk a Honvédelmi Sportszövetségen belül a küzdősport szakágnak, és reményeim szerint ezzel az új kezdeményezésünkkel is irányt tudunk mutatni. A megállapodás értelmében a mai naptól kétszázhúsz judoklub áll a Matasz tagjainak rendelkezésére" – mondta a rendezvényen dr. Tóth László.


1599192796
„A Magyar Tartalékosok Szövetsége egy olyan civil szervezet, bajtársi közösség, amely minden hazafias érzelmű embert a tagjai közé vár, aki a honvédelem ügyét fontosnak tartja, hazája és családja védelmében tenni is hajlandó. A haza védelme közös kötelességünk. A szövetségünk egyfajta hidat képez a civil emberek és a Magyar Honvédség között. Nagyon örülök, hogy a Magyar Judo Szövetséggel közös szándékunkat ezzel a megállapodással most megerősítettük. Azt szeretnénk, ha a Magyar Tartalékosok Szövetségének tagjai a judóhoz közelebb kerülnének, alapszinten megismerkednének vele minden megyei szervezetünknél az ott dolgozó judóedzőkkel együttműködésben, biztos vagyok benne, hogy eközben és ezáltal a sportág is újabb tagokkal, sportolókkal bővül majd. Emellett bízunk abban is, hogy a judósok szimpatizánsai közül sokan csatlakoznak majd hozzánk" – hangsúlyozta az együttműködési megállapodás aláírásakor Széles Ernő.

1599192796

Fotó: Simon Csaba