Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kerekasztal lovagjai

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. február 27. 11:52

Az asztalnál – Rejtő Jenő stílusában – kilenc repülőtábornok, közel 25 ezer repült óra és egy veterán főszerkesztő foglalt helyet.

1595988621

A Pintér Zoltán nyugállományú vezérőrnagy ötlete alapján megvalósult hagyományteremtő ebédnek nem volt hivatalos programja, a magyar légierő egykori vezérkari főnökei − illetve az MH Összhaderőnemi Parancsnokság jelenlegi légierő haderőnem főnöke, valamint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis korábbi és jelenlegi parancsnoka − az elmúlt közel harminc év emlékeit kívánták felidézni, melyek egymáshoz és Tőrös Istvánhoz, a Magyar Honvéd magazin tavaly decemberben nyugállományba vonult főszerkesztőjéhez − az Aranysas és Regiment magazinok alapítójához − kapcsolódtak.

1595988621

Sok minden fért bele a több mint ötórás múltidézésbe, hiszen ebben az időszakban két új repülőgéptípus – MiG-29 és Gripen – hadrendbe állítása is megtörtént, és a Varsói Szerződés „piros ceruzás" időszakát a NATO „kék ceruzás" évei követték, új kihívásokkal és számtalan felidézésre alkalmas élménnyel.

A rendezvény végén a résztvevők eldöntötték, hogy a spontán kezdeményezés folytatódik, és az égbolt lovagjainak kötetlen találkozója megismétlődik. Lehet, hogy hagyomány született…

1595988621


Fotó: Rácz Tünde
Címkéklégierő