Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A repülő-műszakiak Kecskeméten ünnepeltek

Szöveg: Galambos Sándor |  2013. július 4. 9:36

Elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki az elmúlt időszakban végzett odaadó szolgálatukért. Meggyőződésünk, hogy a felkészültségük, hivatásszeretetük és a kötelességtudatuk megbízható alapot jelent a jövőbeni feladataik eredményes megvalósításához – köszöntötte levélben a repülő-műszakiakat fegyvernemi napjuk alkalmából dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

Kecskeméten ünnepelték fegyvernemi napjukat a repülő-műszakiak. Az MH Légijármű Javítóüzemben július 2-án tartott ünnepi állománygyűlésen részt vett Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke is, Hende Csaba és dr. Benkő Tibor vezérezredes pedig levélben köszöntötték a fegyvernem képviselőit.

1595956587

A repülő-műszakiak napja alkalmából, hosszú éveken át tartó eredményes munkájuk elismeréseként a Honvéd Vezérkar főnöke emléktárgyat adományozott a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalban dolgozó Ilia Pál mérnök közalkalmazottnak és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Mészáros István törzszászlósnak. Tajti Gellért őrnagy (MH Légijármű Javítóüzem), Csák Attila főhadnagy (MH Logisztikai Ellátó Központ) és Lenti Rajmund zászlós (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) munkáját pedig emléklappal köszönte meg.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléklapot adományozott
az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Veres József Zsolt főhadnagynak, Lovász András zászlósnak és Deák Csaba főtörzsőrmesternek, valamint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományából Réczi Zsolt zászlósnak, Horváth Sándor és Tisza István főtörzsőrmestereknek; az MH Pápa Bázisrepülőtér állományából Németh Attila főtörzsőrmesternek; továbbá az MH Légijármű Javítóüzem állományából Réfi Károly közalkalmazottnak.

1595956587

Az MH Légijármű Javítóüzem parancsnoka emléktárggyal tüntette ki az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Horváth Gergely századost, Kurucz István János zászlóst és Lovász András zászlóst; az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományából Kálmán József zászlóst, Réczi Zsolt zászlóst és Nyeső Pál Szabolcs főtörzsőrmestert; az Anyagellátó Raktárbázis állományából Vitányi Éva zászlóst, az MH Pápa Bázisrepülőtér állományából Tapsanyi Gábor főtörzsőrmestert és Németh Attila főtörzsőrmestert, valamint az MH Légijármű Javítóüzem állományából Antal János zászlóst.

Az ünnepség végén az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Repülő Tanszék, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal, az MH Pápa Bázisrepülőtér, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, az MH Légijármű Javítóüzem, az Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Egyesületének képviselői megkoszorúzták az egykori repülő-műszakiak tiszteletére állított emléktáblát.

1595956588

Fotó: a szerző felvételei