Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tizedik találkozó

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2013. június 23. 12:02

A kölcsönös kapcsolattartás jegyében tizedszer szerveztek nyugdíjas-találkozót június 21-én Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központban. A találkozó keretében az egykori katonák megismerkedhettek a MILES  szimulációs rendszerrel is.

Vokla János alezredes, az MH BHK parancsnokhelyettese köszöntőjében elmondta: nagyon fontos, hogy az alakulat folyamatosan tartsa a kapcsolatot a Gábor Áron Nyugdíjasklub tagjaival, az egykori bajtársakkal.

1595956206

Egykori kollégáink meghatározó szerepet töltöttek be a harckiképző központnál, fontos beosztásokban dolgoztak. Szeretnénk még szorosabbá fűzni a kapcsolatunkat a klubbal, hiszen nem szabad elfeledkeznünk azokról, akik itt szolgáltak – fogalmazott a parancsnokhelyettes.

Vokla János alezredes a köszöntő után dióhéjban ismertette az utolsó nyugdíjas-találkozó óta eltelt egy esztendő legfontosabb eseményeit, kiemelve többek között, hogy a várpalotai alakulat komoly szerepet játszott az idei rendkívüli hó- és árvízhelyzet felszámolásában is.

1595956206

Ezt követően Cserei Mihály nyugállományú alezredes, a nyugdíjasklub vezetőségi tagja ismertette az idén százéves alakulat, illetve jogelőd szervezetének történetét. Az előadások sorát Márton Zsolt őrnagy, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó- és Érdekvédelmi Központ érdekvédelmi tisztjének rövid tájékoztatója zárta, melyben szólt egyebek mellett a nyugállományú katonákat érintő aktuális változásokról is. Hallhattuk azt is: Várpalotán és térségében összesen 180 egykori katonáról gondoskodik a honvédség.

Utolsó programpontként a találkozó résztvevői az alakulótéren a MILES szimulációs rendszerről hallgattak meg tájékoztatót, majd megnézhették a kiállított fegyvereket és technikai eszközöket is.

A rendezvény ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

1595956207

Fotó: a szerző felvételei