Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tűzszerészek jelentik

Szöveg: Szűcs László |  2016. szeptember 14. 7:08

A 36. héten, azaz szeptember 5-11. között 50 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 17 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Páricsi Mariann zászlóstól, az alakulat kommunikációs altisztjétől megtudtuk azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ben eddig 1442 bejelentést kaptak.

Szeptember 6-án Szigetszentmiklósra vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Komáromi úton, földmunkák közben egy második világháborús aknavetőgránátot találtak. A robbanószerkezetet a Horváth Csaba őrnagy vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Szeptember 7-én a főváros XIV. kerületében, egy társasház udvarán, földmunkák közben került elő egy második világháborús aknavetőgránát, amit a Zsolnay Gábor százados vezette járőr szállított a központi gyűjtőbe.

Szeptember 8-án Székesfehérvárról, a Kossuth térről szállított egy el második világháborús robbanószerkezetet a Bukta Balázs százados vezette tűzszerészjárőr. A repeszromboló-gránát korábban, földmunkák közben került elő.

Szeptember 9-én a főváros XII. kerületében, a Diósárok utcában akadt dolguk a tűzszerészeknek. Itt egy második világháborús gyalogsági lőszert találtak, amit a Horváth Csaba őrnagy vezette járőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész