Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vezénylőzászlósok és a logisztikai ellátás kapcsolata

Szöveg: Sári Zsolt főtörzszászlós |  2018. október 27. 14:39

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az MH Logisztikai Központhoz látogattak az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam hallgatói. A látogatás célja, hogy a vendégek átfogó képet kapjanak a Magyar Honvédség logisztikai ellátásához kapcsolódó egyes stratégiai és hadműveleti szintű folyamatokról.

1599195148
A látogatás helyszínének az MH Anyagellátó Raktárbázis Lehel utcai bázisparancsnoksága adott otthont, ahol a bázisparancsnok, Rózsa Géza őrnagy nyitotta meg a programsorozatot. A résztvevők megtekinthették a Magyar Honvédségbe bekerülő felszerelések, ruházati anyagok minőségi ellenőrzésére szolgáló labort. Papp István ezredes, az MH Logisztikai Központ Átvételi Osztály osztályvezetője által betekintést nyertek az átvételek előtti ellenőrzési folyamatokba és azok szigorú követelményrendszereibe.

A stratégiai szintű szállításokról Füzes József alezredes, az MH Katonai Közlekedési Központ Nemzetközi Szállítástervező Központ parancsnoka beszélt. A vezénylőzászlósok lehetséges feladatairól a katonák élelmezési ellátásával kapcsolatban Ágoston Csaba alezredes, az MH Logisztikai Központ Hadtápfőnökség kiemelt főtisztje (főnökhelyettes), az élelmezési szakág vezetője tartott tájékoztatást.

1599195149
A délutáni ruházati és fegyverzeti bemutatót Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka nyitotta meg, aki hangsúlyozta a vezénylőzászlósok kiemelt szerepét a katonákról történő gondoskodás terén. Napjainkban a katonákat talán leginkább foglalkoztató kérdés a katona egyéni harcászati felszerelésének fejlesztése. Az ezzel történő ellátás lehetőségeiről szintén kaptak információt a hallgatók. Ferencz Szabolcs alezredes, az MH Logisztikai Központ Hadtápfőnökség kiemelt ruházati főtisztje ruházati és felszerelésbemutató keretében ismertette a jelenlegi és jövőbeli ellátási folyamatokat.

Lőrincz János törzszászlós és Vígh János törzszászlós, az MH Logisztikai Központ Hadfelszerelés Vizsgáló Osztály katonái bemutatták az újonnan rendszeresített egyéni lőfegyvereket és a kezelésükre vonatkozó előírásokat, amelyekre a későbbiekben komoly hangsúlyt kell fektetniük a vezénylőzászlósoknak. A programot Sári Zsolt főtörzszászlós, az MH Logisztikai Központ vezénylőzászlósa zárta, aki kiemelte a tájékozott vezető altisztek szerepét a logisztikai ellátás során.

1599195149
Fotók: Saár Péter