Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Az emberségben hiba ne legyen!”

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2018. június 28. 7:28

Lelkiismeret – A döntés tudománya, avagy „túlélés” emberi módon címmel tartott előadást azi MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél Takács Tamás alezredes. A HM Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze a Katonai értéktan című előadás-sorozat keretében látogatott a győri alakulathoz.

1599189727
Takács Tamás alezredes előadásában hangsúlyozta: bennünk van az a képesség, hogy eldöntsük, mi a jó, vagy mi a rossz. A lelkiismeret az a belső törvény, egy belső tartás, ami az embernek megadja azt a lehetőséget, hogy a jó mellett tudjon dönteni. A lelkiismeret a döntés tudománya, az emberi módon létezés képessége.

A tábori lelkész kiemelte, fel kell vállalnunk a döntéseinket, azok minden következményével együtt. Meg kell tanulnunk jól dönteni, de a rögös út buktatókkal, újrakezdéssel járhat. Mégis szükségünk van a megpróbáltatásokra, legyen az fizikai, vagy lelki, amelyektől mind jobb emberré válhatunk.

Az alezredes elmondta: bármikor, bárhogy is döntünk, bármilyen úton járunk, az a cél vezéreljen bennünket, hogy az emberség megmaradjon bennünk.

1599189727

Fotó: a szerző felvételei