Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Európai Unió első számú katonai vezetője Kecskeméten

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. október 31. 17:55

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra látogatott október 31-én, pénteken Patrick de Rousiers vezérezredes. Az Európai Unió Katonai Bizottságának elnökét kecskeméti útjára elkísérte Domján László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Képviselő-hivatala brüsszeli katonai képviselője.

1595981722

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök meghívására hazánkban tartózkodik
Patrick de Rousiers vezérezredes, az Európai Unió Katonai Bizottságának elnöke. A huszonnyolc tagállam legfelsőbb szintű katonai testületének vezetője és kísérete magyarországi hivatalos programjuk másnapján a kecskeméti repülőbázisra látogatott.

A vendégeket Ugrik Csaba dandártábornok, az alakulat parancsnoka tájékoztatta a bázis harckészültségi feladatairól, szervezeti felépítéséről, a katonák élet- és szolgálati körülményeiről.

A látogatás hivatalos, zártkörű megbeszélését követően Ványik Attila alezredes egy kiképzési repülés keretében mutatta be, hogy mire képesek a levegőben a Gripenek, majd a hangárban a vendégek közelről is „megismerkedhettek" ezekkel a negyedik generációs korszerű vadászgépekkel.

1595981722

Fotó: a szerző felvételei