Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejeződött a nyári egyetem

Szöveg: Kis Ákos |  2013. augusztus 5. 12:10

Véget ért a XIV. Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetem Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. Az utolsó előadásokat augusztus 2-án, pénteken tartották.

1595958040

A nyári egyetem utolsó napja prof. dr. Szenes Zoltán előadásával kezdődött. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Nemzetközi és Biztonsági Tanulmányok Tanszékének vezetője a NATO-tagság Magyar Honvédségre kifejtett hatásairól beszélt. Dr. Boldizsár Gábor ezredes, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásáról tartott előadást, majd záró előadásként Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a Magyar Honvédség fejlesztésének lehetőségeit elemezte.

A témazáró dolgozatok megírását követően rendezték meg az ünnepélyes tanévzárót. Tálas Péter, a nyári egyetem rektora kiemelte: nagyon nehéz hét van a hallgatók mögött. Köszönet illeti az MH Béketámogató Kiképző Központ személyi állományát, akik mindent megtettek azért, hogy a hallgatók csak a képzésre összpontosíthassanak.

1595958040

A sikeres részvételt igazoló tanúsítványt nyolcvanan vehették át Tálas Pétertől, illetve Kun Szabó István dandártábornoktól, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnokától.

Idén a képzést a dandár Protokoll, Rekreációs és Kulturális Igazgatóság kulturális alosztálya, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösen szervezte meg. A

XIV. Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetemen a Magyar Honvédség tisztjei, a Honvédelmi Minisztérium köztisztviselői, a KatonaSuli-program pedagógusai, rendőrtisztek, az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjei és az NKE hallgatói vettek részt.

1595958041

Fotó: Gémes Ildikó százados