Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Békességgel menjünk át az új esztendőbe!”

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2013. december 17. 19:39

Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth-laktanyájában meggyújtották a harmadik gyertyák az alakulat adventi koszorúján. Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész az öröm lángjának fellobbanása előtt arról beszélt, hogy mindannyiunknak meg kell próbálnia békességgel a szívében lezárnia az évet. A családban és a munkahelyen egyaránt.

Az adventi koszorú harmadik gyertyáját Kabai Tamás alezredes, a Bocskai-dandár személyügyi főnöke gyújtotta meg, aki néhány gondolatot is megosztott a Kossuth-laktanya kápolnájában összegyűlt kollégáival arról, hogy mit jelent számára a várakozás ideje.

1595964389
Kabai Tamás alezredes

Ilyenkor lehetőség van arra, hogy számba vegyük, mit is, hogyan is cselekedtünk az elmúlt egy évben. El kell gondolkozni azon, hogy döntéseink, tetteink hogyan hatottak kollégáinkra, családtagjaikra. Mi szeretteink körében élhetjük át az ajándékozás örömét, de sokan vannak közülünk, akik misszióban vannak. Bízom benne, hogy mellettük is van egy bajtárs, egy lelkipásztor, akivel együtt sikerül örömben megélni a karácsonyi ünnepeket – mondta Kabai alezredes.

Szentesi Csaba őrnagy, az alakulat görögkatolikus tábori lelkésze egy-egy szaloncukorba rejtett üzenettel köszönt el kollégáitól. 

1595964389
Ég már a harmadik, az öröm gyertyája