Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bővült a KatonaSuli-program

Szöveg: Budai Anna |  2013. június 17. 18:34

Együttműködési megállapodást írt alá az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a Békés megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Orosházán. Ezzel újabb iskola vesz részt a KatonaSuli-programban.

A megállapodás értelmében az orosházi diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy betekintsenek a katonaéletbe. A program keretében évente négy alkalommal látogathatnak el hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyába.

„A 2013/14-es tanévtől az iskola 17 diákja vesz részt a KatonaSuli-programban" – mondta Kissné Balogh Ibolya intézményvezető. Hozzátette: ezt, a tanmenethez igazítva folyamatosan növelni fogják a következő években.

1595955909

Szabó Zoltán őrnagy, a Honvédelmi Minisztérium képviseletében elmondta: a 2005-ben indított KatonaSuli-program célja a katonai és honvédelmi ismeretek megszerzését biztosító tantárgy népszerűsítése, amelyből érettségizhetnek is a diákok. A program ugyanakkor több pusztán ismeretközlésnél, mert fegyelemre, pontosságra, hazaszeretetre nevel és fontos az utánpótlás biztosítása érdekében is.

Dancsó József, Orosháza polgármestere az ünnepségen kiemelte: a város katonamúltja arra kötelezi az ott élőket, hogy ápolják ezeket a hagyományokat. Az intézménynek pedig lehetőséget kell biztosítani a honvédelmi oktatás terén azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek a katonai hivatás iránt.

Az együttműködési megállapodást az MH 5. Bocskai István Lövészdandár részéről Fábián László alezredes, megbízott törzsfőnök-helyettes írta alá.

1595955909
CímkékKatonaSuli