Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Cél a folyamatos, közvetlen kapcsolattartás

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. október 10. 9:46

Együttműködési megállapodást írt alá prof. dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, valamint Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka október 9-én..

1595942802

Székesfehérvárra, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságra látogatott prof. dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. A rektort Domján László vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka fogadta. A megbeszélésen együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek célja a közvetlen és folyamatos kapcsolat megteremtése az egyetem és a parancsnokság között. A megállapodás kiterjed az oktatásra, a képzésre, a tudományos kutatások és azok eredményeinek hasznosítására, a szakértői tevékenységre, a hazai és nemzetközi gyakorlatok tervezésére, végrehajtására, a tapasztalatok feldolgozására és a szakemberek cseréjére is.

A megállapodás aláírását követően Garas László ezredes, az MH ÖHP Haderőtervezési Főnökség főnöke tartott előadást a parancsnokságról, majd Szász Márton alezredes, az MH ÖHP Műveletirányítő Főnökség kiemelt főtisztje a honvédség békeműveleteiről beszélt. Az előadásokat dr. Földesi Ferenc zárta a Tudományos Kutatóhely és a SEREG SZEMLE című szakmai-tudományos folyóirat bemutatásával.

A látogatás hivatalos programjának zárásaként az egyetem tájékoztatást kapott valamennyi magyar missziós kontingens feladatáról, mindennapjairól.

1595942803

Fotó: MH ÖHP