Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Célkitűzéseinket, feladatainkat elláttuk”

Szöveg: Snoj Péter |  2015. március 6. 16:57

Értékelő és feladatszabó értekezletet tartottak március 6-án, pénteken Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A rendezvényen részt vett dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes is.

1595988950

Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka a 2014-es évet értékelve kiemelte az akadémia sikereit és hangsúlyozta, „az alapvető célkitűzéseinket és feladatainkat elláttuk. Az akadémia vezetése szilárd. Gondolkodó katonaként kiválóan helytálltak és sikerrel vitték véghez feladataikat."

Elhangzott: az MH Altiszti Akadémia tavaly összesen 3 148 főt fogadott és búcsúztatott el sikeres tanulmányaik végeztével. Az alakulat állományából eközben 19-en töltöttek be különböző egyéni beosztásokat missziós területeken és 142-en vettek részt hazai és külföldi továbbképző tanfolyamokon.

1595988950

A sikerek felsorolása mellett Bozó Tibor dandártábornok hangsúlyozta azokat a területeket is, ahol még fejlődést vár el, és meghatározta a 2015-ös feladatokat.

Dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes az állománygyűlés végén elismerését fejezte ki a Szentendrén szolgáló katonáknak. „Az önök felelőssége kiemelt, hiszen aki ide bevonul alapkiképzésre, az itt találkozik először a Magyar Honvédséggel" – mondta.

1595988950

Fotók: a szerző felvételei