Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csak a téli időjárásnak megfelelő járművel induljanak útnak!

Szöveg: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság |  2013. március 29. 8:26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 1. fokozatú (CITROM) ónos eső riasztást adott ki Komárom-Esztergom, Fejér, Pest és Veszprém megye egyes kistérségeire. A Dunántúl középső és északkeleti részén kívül, az Alföld és Pest megye északi részén és az Északi-középhegységben fordulhat elő kisebb ónos eső.

Az ónos eső riasztáson kívül továbbra is érvényben van az Észak-Magyarországra vonatkozó figyelmeztetés, amely szerint az Északi-középhegység térségében többnyire havas eső, havazás valószínű. Többfelé tapadó hóra kell számítani. Főként a Börzsöny térségében, Nógrád megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén északnyugati részén és Heves hegyvidéki területein halmozódhat fel számottevő mennyiségű friss hó. Ezeken a területeken 5-20 cm hó várható, ami az alacsonyabban fekvő területeken sokfelé olvadni fog.

Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról! Kérjük, kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Csak a téli időjárásnak megfelelő járművel induljanak el, valamint lassabb közlekedésre és fennakadásokra is számítsanak.

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetőek az OMSZ honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/
oldalon.