Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csatornázás közben találtak világháborús bombát

Szöveg: Szűcs László |  2015. augusztus 26. 11:43

A 34. héten, azaz augusztus 17-23. között 35 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 3 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ivanyik Alexandra, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1658 bejelentést kaptak.

Augusztus 21-én Jászladányba vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Mátyás úton, csatornázás közben egy második világháborús robbanószerkezetet találtak a munkások. A Hadházi Sándor zászlós vezette járőr egy AO-25-ös típusú bombaként azonosította a robbanótestet, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Ugyanezen a napon Újfehértón is akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Kökény utcában, építési munkálatok közben, egy 10,5 centiméteres repeszromboló-gránát került elő. A második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a Bérczes Zsolt őrmester vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Újfehértóról Pest megyébe vonult át a Bérczes Zsolt őrmester vezette járőr. A Gyömrő és Maglód közötti szántóföldön ugyanis egy 82 milliméteres aknavetőgránátot találtak. A robbanószerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Címkéktűzszerész