Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dögcédulák a tablón

Szöveg: Markovics Zita hadnagy |  2014. május 29. 11:13

Idén a debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium egyik végzős osztálya is beszállt a hagyományos ballagási versenybe, azaz, hogy kié lesz a legszebb és legjobb tabló. A honvéd középiskola érettségizői már eddig is sok szavazatot kaptak az egyik végzős diák által tervezett és szerkesztett tablóra, s a verseny még több mint egy hétig tart.

Az egyik debreceni bevásárlóközpont hagyományos ballagási tablókiállításán idén a honvéd középiskola 12. B osztályos tanulói is versenybe szálltak a fődíjakért.

„Rengeteget dolgoztak vele a gyerekek, főként Fehér Dávid, akinek köszönhetően egyedi, a honvédelmi jelleget hűen tükröző lett a ballagási tablónk" − mondja Kállainé Varga Mária osztályfőnök.

„Mindannyiunk jellemző tulajdonságával, stílusával vagy hobbijával kapcsolatos fotó szolgál a dögcédula háttérképéül, az én nevem mögött például matek- és fizikakönyv, valamint egy általam készített nyaklánc fotómontázsa látható" − teszi hozzá az osztályfőnök.

1595972764

A Honvédelmi Minisztérium fenntartásában működő Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium az elsők között volt, ahol öt évvel ezelőtt elindították a KatonaSuli-programot Azóta − az országban egyedülálló módon − honvédelmi iskolává alakult az intézmény. A most végző diákok osztálya az első, amely belépett és következetesen végig is vitte a katonai alapismeretek oktatására épülő programot.

Szavazni a bevásárlóközpont információs pultjánál és Facebook-oldalán lehet június 4-ig. Az infópultban leadott legtöbb szavazatot kapott osztály fődíja egy komplett érettségi bankett, a Facebook-szavazáson legtöbb like-ot begyűjtő osztályé pedig élményfürdőzés.