Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dr. Simicskó István Ohióba látogatott

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2016. október 14. 13:40

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter amerikai útja következő állomásaként Columbusban, Ohio állam fővárosában folytatott megbeszélést az Ohiói Nemzeti Gárda (ONG) parancsnokával, Mark E. Bartman vezérőrnaggyal október 13-án, csütörtökön.

1596021381

A honvédelmi miniszter Columbusban elmondta: „A területi alapon újjászervezett, magyar önkéntes tartalékos rendszer megújításához hasznos tapasztalatokat osztottak meg velünk amerikai kollégáink. A nemzeti haderők szerepe egyre inkább felértékelődik és a területvédelmi alapokon nyugvó önkéntes tartalékos rendszerre a NATO-ban elismerően tekintenek."

1596021381

A Magyar Honvédség és az Ohiói Nemzeti Gárda együttműködése eddig is szoros volt, több mint húsz éves múltra tekint vissza. A koszovói műveleti szerepvállalás kapcsán és a KFOR műveletbe települő ohiói törzsben négy törzstiszti helyet ajánlottak fel számunkra 2016 novembere és 2017 júliusa között.

Dr. Simicskó István az egyeztetésen hangsúlyozta: „Nagyra értékeljük az Ohiói Nemzeti Gárda kezdeményezését, és örömmel vesszük, hogy ismét műveleti területen működhetünk együtt. Fontosnak tartjuk az ONG-vel való együttműködést, és nyitottak vagyunk annak folytatására, kiterjesztésére."

1596021381

Az egyeztetésen szó esett a közös gyakorlatokon és kiképzéseken való részvétel folytatásáról és kiszélesítéséről is.

A tárcavezető a bázison statikus bemutató keretében megtekintette a gárda technikai eszközeit.

A honvédelmi miniszter ma a floridai Tampába utazik, ahol megbeszélést folytat az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának (US CENTCOM) parancsnokával, Joseph Votel vezérezredessel, valamint Sean A. Pybus altengernaggyal, az Egyesült Államok Különleges Műveleti Főparancsnokságának (US SOCOM) parancsnokhelyettesével.

1596021382


Fotó: Honvédelmi Minisztérium / Ohiói Nemzeti Gárda