Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy alakulat motorja a hatékonyság

Szöveg: Varga Bernadett zászlós |  2014. május 2. 12:40

Az MH Kiképzési és Doktrinális Központhoz vezényelt állományától köszönt el Szpisják József dandártábornok, a szervezet parancsnoka április 28-án.

Április utolsó napján az MH Kiképzési és Doktrinális Központhoz (illetve jogelőd szervezetéhez) vezényelt négy önkéntes műveleti tartalékos katona vezénylési ideje jár le. A szervezettől búcsúzó főtiszteknek Szpisják József dandártábornok, a központ parancsnoka április 28-án, hétfőn köszönte meg az elmúlt közel két hónapban végzett munkát. A parancsnok méltatta az önkéntes műveleti tartalékosok Magyar Honvédségben betöltött szerepét, akik segítik az alakulatok magasabb fokú működését.

„Különösen fontos, hogy legyen egy erős hadsereg, mivel e nélkül az erős hadsereg nélkül nem létezik erős nemzet. Ez olyan, mint egy gépezet, ami csak akkor működik tökéletesen, ha minden alkatrész a helyén van. Ezért különösen nagy jelentősége van annak, hogy az MH Összhaderőnemi Parancsnokság állományával közösen tudunk együtt dolgozni" – mondta a dandártábornok.

A rendezvény végén az alakulat parancsnoka emléklapot adott át Füzi Csaba Béla, Takács Jenő, Balázs András Zsolt, valamint Lengvári Sándor István alezredeseknek, megköszönve azt a munkát, mellyel hozzájárultak a központ hatékonyabb működéséhez.

1595971245
Az önkéntes műveleti tartalékosok a központ parancsnokával

Fotó: a szerző felvétele