Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy hét alatt 46 bejelentést kaptak a tűzszerészek

Szöveg: Szűcs László |  2016. június 9. 11:40

A 22. héten, azaz május 30. és június 5. között 46 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 11 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Bátyi Edina főtörzsőrmester, az alakulat kommunikációs altisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig összesen 902 bejelentést kaptak.

Május 31-én Kápolnásnyéken, földmunkák közben került elő három darab, 5 centiméteres, magyar gyártmányú aknavetőgránát. A második világháborús robbanószerkezeteket a Bérczes Zsolt őrmester vezette tűzszerészjárőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Június 1-jén Mezőzomboron akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Rákóczi úton, a Családsegítő Szolgálat központjának udvarán, földmunkák közben találtak rá egy 60 milliméteres aknavetőgránátra, amit a Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezette járőr szállított a központi gyűjtőbe.

Június 4-én, Budapesten, a XI. kerületben, az Infopark területén, földmunkák közben bukkantak rá egy 120 milliméteres aknavetőgránátra, amit a Bukta Balázs százados vezette járőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész