Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy nyelven kell beszélnünk

Szöveg: Szabóné Varga Erika zászlós |  2013. november 27. 18:29

A civil-katonai párbeszédnek már itt, a kerekasztalnál el kell kezdődnie, ezzel jelentősen megkönnyítve mind a hazai katasztrófavédelmi helyzetben, mind pedig a műveleti területen történő együttműködést – hangsúlyozta Szilágyi Csaba ezredes. Az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Művelet Központ parancsnoka kerekasztal-beszélgetésre hívta a civil szervezeteket.

Immár hetedik alkalommal volt lehetősége párbeszédre a civileknek és a katonáknak az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Művelet Központban (MH CKELMK) megrendezett kerekasztal-beszélgetésen.

Szilágyi Csaba ezredes, a központ parancsnoka megnyitójában külön köszöntötte az első alkalommal meghívott ENSZ Menekültügyi Főbiztossága Közép-Európai Regionális Képviselet (UNHCR), valamint a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) képviselőit.

1595963478
Hetedik alkalommal rendeztek kerekasztal-beszélgetést

„A civil-katonai párbeszédnek már itt, a kerekasztalnál el kell kezdődnie, ezzel jelentősen megkönnyítve mind a hazai katasztrófavédelmi helyzetben, mind pedig a műveleti területen történő együttműködést. Egy nyelven kell beszélnünk, de ez csak akkor lehetséges, ha ismerjük egymás szervezeteinek felelősségi területeit és tevékenységi körét"

– fogalmazott az ezredes.

A rendezvényen résztvevők megismerhették a központ felépítését, hazai feladatait, valamint afganisztáni és koszovói szerepvállalását. Mindezek mellett értékelték a hazánkban októberben, első alkalommal megrendezett NATO CIMIC Fieldworker and Staff Worker Course – NATO Civil-katonai Együttműködési harcászati (kezdő), illetve törzstiszti (haladó) tanfolyamot, amelynek nemcsak a katonák, de a kerekasztal több szervezetének tagjai is résztvevői voltak.

A rendezvényen elhangzott: a központ munkatársait a Magyar Vöröskereszt meghívta egy olyan tréningre, amelynek tárgya a humanitárius és természeti katasztrófák elleni védekezés. 

1595963478
Fontos a civilek és katonák közötti párbeszéd

Fotó: a szerző felvételei