Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt, közös célért

Szöveg: Bakos Krisztina tizedes |  2015. szeptember 2. 19:37

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a napokban adott otthont a Honvédség és Társadalom Baráti Kör 2015. évi országos vezetőségi találkozójának. A katonák civil szférával való kapcsolatának erősítését és a fiatalok hazafiságra való nevelését célul kitűző mozgalom vezetői kétnapos konzultáción vitatták meg a szervezet jövőjét érintő legfontosabb kérdéseket.

Augusztus utolsó péntekén érkeztek a likócsi bázisra az országos szövetség, valamint a vidéki tagszervezetek vezetői. Nyíregyházától Mosonmagyaróvárig, Kecskeméttől Székesfehérvárig hazánk számos pontjáról jöttek a honvédelem ügyéért önkéntesen tenni akaró mozgalom vezetői. A házigazda szerepét természetesen az 1995-óta fennálló – jelenleg Ruff Ferenc nyugállományú  alezredes elnökletével működő – győri tagszervezet vállalta magára.

1595999495

Szelekovszky Ernő, az országos szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket és ismertette a rendezvény programját. A másnap reggeli nyitó előadást követően – amelyben Szelekovszky Ernő a szervezet által eddig elért eredményekről és a közeljövő kihívásairól beszélt – Kovács Ferenc ezredes, a győri alakulat parancsnoka a rakétaezredről, annak felépítéséről, feladatairól és nemzetközi szerepvállalásairól beszélt. A parancsnok felsorolta azokat a rendezvényeket is, amelyek megvalósításához a Honvédség és Társadalom Baráti Kör biztosított hathatós támogatást.

Az előadásokat követően a program a Csapatmúzeum, a Haditechnikai Emlékpark, valamint Győr belvárosának megtekintésével folytatódott.

1595999495

Fotó: Sályi Gergő törzsőrmester