Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éjjeli „őrjárat” a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. június 19. 14:37

Idén is programok sokaságával, színes élményekkel, és újdonságokkal invitálja kellemes nyáresti kikapcsolódásra a hadtechnika és hadtörténelem iránt érdeklődőket a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a június 22-i Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében.

Kíváncsi vagy, milyen katonai játékok vannak? Kipróbálnád az egykori és mai játékokat? Akkor gyere el a Hadtörténeti Múzeumba és légy részese egy fergeteges játéknak! Az éjszaka során láthatsz Rc Tank bemutatókat, szablyavívást, tűzzsonglőröket, valamint ügyességi technikai játékokkal teheted magad próbára! Szimulátorokkal megtapasztalhatod a repülés élményét, számítógépes játékokkal mérheted össze tudásodat. Különlegességként játszhatsz wargame játékokkal, valamint készíthetsz játékokat, ékszereket! Hozz magaddal egy játék pisztolyt is, hogy részt vehess egy történelmi kalandban!

A program teljes ideje alatt látogatható lesz a múzeum legújabb kiállítása, a Játék-katonák – Katonai játékok, mely június 21-én nyitja meg kapuit, és a régi, muzeális tárgyaktól kezdve, az új beszerzésű, közelmúltban gyártott darabokig mutat be olyan játékokat, melyeknek valamilyen katonai vonatkozása van. A fából, ólomból, papírból, illetve különféle műanyagokból készült harcosok legöregebbje a 19. században készült, a legifjabbaknak pedig a népszerű GI Joe sorozat katonái számítanak. A szárazföldi, vízi- és légi járművek csoportjában az aprócska autóktól, a nagyméretű repülőgép, illetve hajómodellekig sok minden megtalálható.

A HM HIM rengeteg dinamikus bemutatóval is készül a Múzeumok Éjszakájára: a 18 órakor kezdődő programot az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz tartozó Budapesti Helyőrségi Zenekar fellépése nyitja meg, és bemutatkozik a különleges díszelgő csoport is.

Az érdeklődők „műveleti feladat" végrehajtása közben láthatják az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonáit, valamint az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészkutyáit.

Az éjszakai kaland vasárnap hajnali 2 órakor ér véget, méghozzá éjjellátó készülékek segítségével vívott helységharc-bemutatóval.

További részletek a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum honlapján, valamint facebook-oldalán.