Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emberséges élet az emberek között

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. február 1. 17:33

Mit jelent embernek lenni teológiai, filozófiai értelemben? Mitől vagyunk, mitől leszünk valóban emberek? Mindenkiért, vagy csak önmagunkért vagyunk felelősek? – ezekre és hasonló kérdésekre kaphatnak választ azok, akik részt vesznek a Katolikus Tábori Püspökség (KTP) által szervezett háromnapos lelkigyakorlaton március 18-20. között Leányfalun.

1596008117

A Katolikus Tábori Püspökség „Emberséges élet az emberek között" címmel lelkigyakorlatot tart a Honvédelmi Minisztériumban és a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő katonák, kormánytisztviselők és közalkalmazottak számára.

A hétvége alatt a résztvevők elmélkedhetnek, beszélgethetnek és imádságokat hallgathatnak meg többek között az emberről, aki tud imádkozni, az emberről, aki képes a lemondásra, az emberről, aki képes holtáig tanulni. A lelkigyakorlat alatt a főhangsúly a csendben történő (tv, rádió, internet nélküli) szemlélődő nyugalmon, a napi elmélkedő előadásokon van, amelyek között többszöri közösségi imádságon, valamint szentmisén lehet részt venni.

A szervezők a lelkigyakorlatot főként azoknak ajánlják akik, szeretnék elmélyíteni Istennel való kapcsolatukat, akik, mélyebb megtérésre vágynak továbbá akik, szívesen vállalják a csendes elvonulást.

A háromnapos gyakorlatra március 3-ig lehet jelentkezni. Az érdeklődők további részleteket itt olvashatnak.

1596008117