Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erő, ügyesség, pontosság

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2013. szeptember 27. 18:12

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idei évi járőrbajnokságán induló öt csapat hat különböző feladatban mérte össze ügyességét és állóképességét, valamint a laktanya és a külső helyszínek között folyamatosan ingázva küzdötte le a közel 15 kilométeres távot.

1595960475

Az ezred sportnaptárának harmadik helyén szereplő versenyt – az előző évekhez hasonlóan – idén is a légvédelmi rakétaosztály szervezte meg. Minden alegység és az ezredtörzs egy-egy hatfős csapattal képviseltette magát. Az alakulótéren felsorakozott versenyzőket Könczöl Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes köszöntötte és eredményes versenyzést kívánva megnyitotta a járőrbajnokságot.

A csapatkapitányok számhúzással döntötték el az indulási sorrendet. A csapatok egyperces kihagyásokkal indulhattak el a táv és a feladatok teljesítésére. Mind a laktanyában, mind a laktanyán kívül három-három próbát kellett teljesíteniük a katonáknak. A feladatok végrehajtása előre meghatározott sorrendben történt, aminek köszönhetően csökkent a torlódás lehetősége, illetve az ingázás miatt minden csapatnak teljesítenie kellett a közel 15 kilométeres távot.

1595960475

A külső helyszíneken teljesítendő feladatok között volt sebesült-ellátás, sebesültszállítás és újraélesztési gyakorlat, gépkarabély szét- és összeszerelés, valamint lajhármászás. A laktanya területén belül is három különböző próbatétel várta a versenyzőket. A rönkcipelésen az erő, a paintball lövészeten és a kézigránátdobáson pedig az ügyesség kapta a főszerepet. A célba dobás különös odafigyelést igényelt, hiszen ez volt az egyetlen pont, ahol büntető feladattal kellett kompenzálni a hibákat. Minden egyes dobás, ami nem talált bele a kijelölt körbe, egy-egy büntető kör lefutását vonta maga után, melyet egy 5 kilogrammos medicinlabdával nehezítve kellett teljesítenie a csapat minden tagjának.

1595960475

A 2013. évi ezred járőrbajnokság a következő eredménnyel zárult:

I. Ezredtörzs;

II. 2. légvédelmi rakétaosztály

III. 1. légvédelmi rakétaosztály;

IV. logisztikai zászlóalj;

V. Vezetési zászlóalj

1595960475