Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évindító munkaértekezlet

Szöveg: Regős Teréz |  2016. január 31. 9:21

Évindító rangidős altiszti értekezletet tartott az MH vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár a napokban. A rendezvénynek az alakulat Kulturális és Rekreációs Igazgatóságához tartozó Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ adott otthont.

1596007898

A fejlesztő foglalkozáson tizennyolcan vettek részt. Először Asztalos Sándor főtörzszászlós, az alakulat vezénylő zászlósa tartott tájékoztatót a 2016-os évről. Szó esett többek között a kiemelt kiképzési feladatokról, a legénységi fokozati vizsgáról, a szabályzat szerinti élet betartásáról-betartatásáról, valamint az altiszti támogató csatorna működtetéséről.  Elhangzott, hogy rendkívül fontos a közvetlen kommunikáció az altiszti és legénységi állomány tekintetében.

Az értekezletet Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa értékelte a dandár altiszti állományának munkáját, kiemelte az új illetmény- és előmenetel rendszer fontosságát. Emellett beszélt az altisztek határon való jelenlétéről, valamint a felszerelés, a ruházat és az élelmezés aktuális kérdéseiről.

1596007898

Baráth Ernő ezredes, az dandár megbízott parancsnoka a foglalkozás zárásaként értékelte a 2015-ös évet. Beszámolt az alaprendeltetésből adódó kiemelt feladatokról, a határzárhoz kapcsolódó gyakorlat és feladat végrehajtásáról, a terrorizmus elleni védekezés dandárszintű feladatairól. Felhívta a figyelmet a 2016. évi fő feladatok végrehajtására – mint például a Katonai Rendészeti Központ működésére és napi életének kialakítására -, valamint a határon végrehajtandó feladatokhoz meghatározott állomány folyamatos biztosítására.
 

1596007898

Fotó: Horniák Dóra