Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felderítő tevékenységet tanultak

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. december 8. 20:34

Figyelőhely kiválasztása és működtetése, felderítő járőr tevékenysége kis illetve nagy erejű ellenséggel való találkozáskor – többek között ezeket az ismereteket sajátították el az MH 5. Bocskai István Lövészdandár lövész katonái.

1595946048

Ebben az évben már több alkalommal tartottak felkészítést a lövész századoknak a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái – mondta el Rédei Róbert alezredes. A zászlóaljparancsnok szerint fontos, hogy a lövészek is megismerjék a felderítő harceljárásokat, a rendszeresített híradó eszközöket és új tudásukat kamatoztatni tudják a későbbi gyakorlatok során.

A több hetes felkészítés módszertani foglalkozással ért véget a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázis gyakorlóterén, ahol a kiképzők, a szakasz- és századparancsnokok öt foglalkozási helyen győződhettek meg arról, hogyan alkalmazzák a katonák az elsajátított ismereteket a gyakorlatban. Feladatuk volt figyelőhely kiválasztása és működtetése, zónafelderítés, valamint felderítő járőrtevékenység kis illetve nagy erejű ellenséggel való találkozáskor.

1595946048

Fotó: A szerző felvételei