Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fókuszban az érdekképviselet

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. szeptember 15. 20:39

A visegrádi országok (V4) reprezentatív, érdek-képviseleti katonai szervezeteinek vezetői látogattak hazánkba. A vendégek és a Honvédszakszervezet (HOSZ) vezetősége szeptember 9−12. között egyéb programpontok mellett két konferencián is eszmét cserélt a térség katonáinak alapvető jogairól.

1595979012

Az első – a fegyveres erőkön belül az alapvető emberi jogok érvényesüléséről szóló − konferenciát dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes nyitotta meg, beszédében hangsúlyozva a téma fontosságát. Az eseményen részt vett többek között dr. Emmanuel Jacob, a Katonaszövetségek Európai Szervezete (EUROMIL) és Czövek János, a HOSZ elnöke is.

A hazánkba érkezett vendégek szeptember 11-én, Pákozdon folytatták programjukat, ahol újabb konferencia keretében a részt vevő tagországi képviselők átfogó képet adtak hazájuk professzionális katonáinak érdek-képviseleti és jogi helyzetéről.

1595979013

Miután a vendégek megtekintették a katonai emlékparkot és koszorút helyeztek el a békefenntartók emlékművénél, részt vettek a parkban berendezett HOSZ-kiállítás megnyitóján.

Hivatalos programjuk zárásaként a résztvevőket szeptember 12-én Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka köszöntötte Székesfehérváron, ahol a vendégek elsőként átfogó tájékoztatást kaptak az MH ÖHP feladatrendszeréről, majd megtekintették a helyőrségi múzeumot.

1595979013

Fotók: Tóth László és a szerző