Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fontos a tiszti-, altiszti kar szorosabb együttműködése

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. február 26. 15:34

A Magyar Honvédség szolgálati szabályzatában foglaltak szerint a vezénylőzászlós legfontosabb feladata az adott katonai szervezet parancsnoka vezetői tevékenységének támogatása − hangzott el a törzstiszti tanfolyamon a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Kriston István főtörzszászlós tartott előadást a törzstiszti tanfolyamon, február 24-én. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa bemutatta a hallgatóknak az MH vezénylőzászlósi rendszerét, annak kialakulását, jelenét, jövőjét. Ahogyan a főtörzszászlós fogalmazott: az előadás fő célja, hogy elmélyítse a hallgatók ismereteit az adott témában, valamint tájékoztatást adjon a vezénylőzászlósi rendszer jövőbeni célkitűzéseiről, az altiszti kar fejlődésének irányairól.

1595967636

Kriston István főtörzszászlós bemutatta a Magyar Honvédség vezénylőzászlósi rendszerét

A Magyar Honvédség szolgálati szabályzatában foglaltak szerint a vezénylőzászlós legfontosabb feladata az adott katonai szervezet parancsnoka vezetői tevékenységének támogatása. Elhangzott: az altiszti kar a Honvéd Vezérkar főnök iránymutatása alapján folyamatosan fejlődik. Fontos, hogy a Magyar Honvédség hatékonyabb működésének érdekében a tisztikar egységesen értelmezze az altiszti kar feladatrendszerét, a tisztek támogassák, irányítsák alárendelt altisztjeiket.

Az előadáson elhangzott: a tiszti-, altiszti kar szorosabb együttműködése elengedhetetlen a Magyar Honvédség alaprendeltetéséből adódó feladatainak magas szintű végrehajtásában.