Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gombászni indultak, gránátot találtak

Szöveg: Szűcs László |  2016. június 17. 9:29

A 23. héten, azaz június 6-12. között 50 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 11 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Bátyi Edina főtörzsőrmester, az alakulat kommunikációs altisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ben eddig összesen 952 bejelentést kaptak.

Június 8-án a Somogy megyei Lábodra vonultak ki a tűzszerészek, mivel egy magánház előtt, járdaépítés közben világháborús robbanószerkezetet találtak. A Volter József főtörzsőrmester vezetésével helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy a munkások egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátra bukkantak, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Június 10-én Székesfehérváron, a Liget soron, földmunkák közben egy 7,5 centiméteres páncéltörőgránát került elő. A második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a Pásztor János törzsőrmester szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Június 12-én a Pest megyei Valkó település határában, az erdőben, gombászás közben bukkantak rá egy 8 centiméteres aknavetőgránátra, amit a Hadházi Sándor zászlós vezette járőr szállított el a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész