Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ha Tata, akkor patara

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 14. 19:08

Tizedik alkalommal rendezik meg a Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivált, május 19-21. között. A rendezvény az 1597-es sikeres tatai csata és Pálffy Miklós kiváló hadvezéri tevékenysége előtt tiszteleg. A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.

1596031903

Különböző országokból érkező, közel négyszáz hagyományőrző csatajeleneteivel, fáklyás felvonulással, kirakodóvásárral, táncházzal, gyermekfoglalkoztató kézműves foglalkozásokkal, népi játszótérrel, lovasbemutatókkal, katona zenekari fesztiválokkal és egyéb más színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat, május 19-21. között.

Igazi törökkori élményben lehet része azoknak, akik a háromnapos rendezvény alatt ellátogatnak a tatai várhoz. Az MH 25. Klapka György Lövészdandár interaktív harcászati bemutatói és a különböző nyíltszíni csatajelenetek mellett a hölgyek szórakoztatására is gondoltak a szervezők. A szebbik nemnek lehetősége lesz megismerkedni a hárem smink és hajviselettel, valamint kipróbálhatják a hastáncházat is.

A hangsúlyt idén is a történelem, a kaland és a játék kapja, amelyről történészek, hagyományőrzők és múzeumpedagógusok gondoskodnak.

1596031904

Fotó: archív