Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazaszállították a veronai baleset súlyos égési sérültjét

Szöveg: Takács Vivien |  2017. február 15. 16:06

Hazaszállították az olaszországi buszbaleset egyik Veronában ápolt sérültjét. Állapota stabil, beszélni lehet vele – közölte dr. Tamás Róbert orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház orvos-igazgatója február 15-én, szerdán újságírókkal Budapesten.

1596027655

A negyven év körüli férfit, múlt hét kedden ébresztették fel a kómából. Az ezredes újságírói kérdésre elmondta a férfi testének közel hatvan százaléka megégett, ő a legsúlyosabb égési sérült. „Több műtéti sorozatra szükség lesz, hosszú lesz a felépülése" – tette hozzá az orvos-igazgató a Honvédkórházban tartott sajtótájékoztatón.

A másik két égési sérültről – akiket már a Honvédkórházban ápolnak – az ezredes úgy nyilatkozott, hogy az eddigi műtéteik sikerültek, de még számítani lehet további beavatkozásokra.

A baleset másik súlyos sérültjét, aki fejsérülést szenvedett, továbbra is Olaszországban ápolják. Állapota stabil, de még mindig mesterséges kómában tartják, hazaszállításáról jövő héten dönthetnek – mondta dr.
Tamás Róbert orvos ezredes.

1596027655

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták az intézményt.

Fotó: Rácz Tünde