Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Héra lovasa – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. március 9. 19:15

Mindig szerettem feszegetni a határaimat, tesztelni, hogy mennyit bírok. Talán ezért is vágtam bele életem során ennyi különböző dologba… – vallja Horváth Ramóna őrvezető, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 2. lövészzászlóalj 1. lövészszázadának rádiókezelője.

1596009982
Korábban a katonanő édesapja és egyik nagyapja is a hadseregben szolgált, tehát valahol eleve elrendeltetett számára, hogy egyszer ő is egyenruhát ölt. Kislányként hallva a felmenők sorkatonai élményeit, a szigorú őrmestereket és vidám sztorikat felidéző történetek között rendre felbukkant valamilyen sporttal kapcsolatos emlék is.

– A nagypapám sportolóként rengeteg lehetőséget kapott edzésre és versenyzésre a honvédség keretein belül, s miután letöltötte az idejét, marasztalták, hogy legyen sporttiszt a seregben. Nemet mondott az ajánlatra, és ezt azóta is bánja. Később láttam különböző katonai bemutatókat, és honvédségi táborokba is jártam, végül pedig elköteleztem magam a katonai hivatás mellett – eleveníti fel a kezdeteket Horváth Ramóna. Tavaly év elején Tatára kerülve aztán rögtön bedobták a mélyvízbe, hiszen még alig töltött némi időt az alakulatnál, máris a Bakonyi Csapás 2015 gyakorlaton kellett helytállnia.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin március 11-én, pénteken megjelenő számában!)