Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi agytorna

Szöveg: Snoj Péter |  2014. május 22. 7:22

Honvédelmi vetélkedőt rendezett az MH Anyagellátó Raktárbázis, illetve a Honvédség és Társadalom Baráti Kör helyi szervezete honvédelmi oktatásban is résztvevő diákok számára Táborfalván, május 21-én, szerdán. A fiatalok a honvédelem napja alkalmából az 1848-49-es eseményeket idézhették fel a különböző feladatokkal.

1595972420
Honvédelmi vetélkedőn vettek részt a táborfalvai fiatalok

Igaz-hamis kérdések, gondolkodtató feladványok és képfelismerés. Ilyen típusú feladatokra épült a Táborfalván megrendezett honvédelmi vetélkedő.  De persze az egyszerű dolgozatíráson túl számos interaktív és csapatmunkát igénylő kihívást is tartogattak a feladatlapok.

A diákok számára könnyebbséget jelentett, hogy sokan már tanultak az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, így csak a már megszerzett tudással kellett ügyesen gazdálkodniuk.

Persze a feladatsorok összeállítói így is komoly fejtörést tudtak okozni egy-egy kérdéssel.

1595972421
Ismerkedés a szabadságharc egyenruháival és fegyvereivel

Ám a megerőltető agytornának megvolt a kellő jutalma is. Az eredményesen szereplő csapatok nem csak a dobogós helyezés dicsőségével lettek gazdagabbak, de ajándékcsomagokat is átvehettek, a szervezők elismeréseként.

Ez volt az első vetélkedő, amit a táborfalvai Csurgay Franciska Általános Iskolában tartottak, de a szervezők  a tervek szerint jövőre ismét meghirdetik a tudáspróbát, kiszélesítve a résztvevő iskolák számát.

Az elméleti megmérettetésen túl a nyári szünidőben honvédelmi tábor is várja majd a táborfalvai fiatalokat.

1595972421
Számos csapatmunkát igénylő feladatot is kaptak

Fotó: a szerző felvételei