Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi Kötelék: döntő Vas megyében

Szöveg: Dr. Kiss András hadnagy |  2015. október 18. 9:13

Önkéntes műveleti tartalékosok közreműködésével rendezték meg Vépen a Honvédelmi Kötelék verseny Vas megyei fordulóját.

1596002512

A versenyre 13 középiskolai csapat nevezett, akik rendkívül felkészülten, tudásuk legjavát adva, sportszerűen küzdöttek a győzelemért. A kiélezett küzdelemben minden csapatnak volt legalább egy olyan versenyszáma, amelyben kiemelkedően teljesített.

Lövészetben a „Vezérek", váltófutásban az „NLG", tájfutásban és akadálypályán a „Premo1", kézigránátdobásban pedig a „Premo2" nem talált legyőzőre. Némi nehézséget okozott a csapatoknak a honvédelmi totó, azonban elsősegélynyújtásból kiváló eredménnyel zártak.

1596002512

A megyében ugyan nincs katonai szervezet, de a honvédelmi nevelésre kiemelt figyelmet fordítanak a helyi állami szervek. Némi előnyt jelentett a Premo csapatainak, hogy tudásukat korábban megalapozhatták, hiszen a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium részt vesz a KatonaSuli-programban, így ők már rendelkeznek alapszintű honvédelmi ismeretekkel. A díjazottakat különdíjban részesítette Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal, Sárvár Város Polgármesteri Hivatala, és a megyében jelenlévő két hipermarket.

A versenyt az „NLG" csapata nyerte, második helyen a „Premo1", a harmadik helyen pedig a „Premo2" csapat végzett.

1596002512

Fotó: Ferge László őrnagy, dr. Kiss András hadnagy és
Stampf Vilmos törzszászlós