Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hummer a Gregusban

Szöveg: honvedelem.hu / promenad.hu |  2013. február 10. 18:50

A KatonaSuli-program keretében egy HMWV, közismertebb nevén Hummer érkezett a napokban  pénteken a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ (HISZK) Gregus Máté Tagintézmény elé, ahol a diákok árgus szemmel csodálták a járművet.

1595949038

A tagintézményben már második éve folyik a KatonaSuli-program, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében települő zászlóaljak közreműködésével – a katonák heti két-két órát tartanak a diákoknak.

Bármilyen rendezvény van a laktanyában, ami érdekelheti a gyerekeket, akkor azt bemutatják nekik a katonák – mondta Nagy Zsuzsanna, a HISZK Gregus Máté Tagintézmény igazgatója.

1595949038

A HMMWV-t több mint harminc éve gyártották az USA-ban, melynek „lekoppintott" utcai változata a Hummer. A diákok nagy örömére az iskola előtt álltak meg a járművel. Kiss Attila őrnagy tartott egy rövid beszámolót az autóról, majd kívülről-belülről is megcsodálhatták azt a diákok.

A KatonaSuli-program egyébként sikeresnek mondható az igazgató szerint, ugyanis már az elmúlt évben volt egy diákjuk, aki előbb osztályozó-vizsgát tett, majd leérettségizett. Idén pedig az összes tizenkettedikes jelentkezett katonai alapismeretekből érettségi vizsgára.

1595949038
CímkékKatonaSuli