Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvéti szentmise Veszprémben

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2013. április 4. 12:44

Húsvéti katolikus szentmisét celebráltak április harmadikán a veszprémi helyőrségi templomban.

„Manapság sokan különböző képernyőkben keresnek az élethez fogódzót. Testvérek, vissza kell jutnunk a forrásig – a torinói lepel is lehet fogódzó" – mondta többek között a misét celebráló Szécsi Ferenc plébános, kisegítő katolikus tábori lelkész.

A plébános ismertette a lepel történetét és a hozzá kapcsolódó legendákat, kutatásokat. Mint közismert, a torinói lepel a római katolikus egyház tulajdonában lévő ereklye. A négy méter hosszú lenvásznon a hagyomány szerint Jézus testének képmása rajzolódik ki, pontosan úgy, ahogyan a lepelbe helyezték az ideiglenes temetésekor.

1595951772

A misén részt vett többek között Vörös Zoltán okleveles mérnök alezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred megbízott parancsnoka, valamint az ezred, illetve az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ állományának körülbelül harminc katonája is.

Mint ahogyan azt már ilyen ünnepi alkalmakkor a „királynék városában" megszokhattuk, a misén Katona János alezredes, karmester vezetésével közreműködött az MH Légierő Zenekar − Veszprém.

Fotó: a szerző felvételei