Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt

Szöveg: Kovács Dániel |  2014. július 6. 20:15

Idén is közös zarándoklaton gyűltek össze a tűzoltó, a hagyományőrző, valamint a rendvédelmi és fegyveres szervek képviselői Horvátzsidányban, a Peruska Mária-zarándokhelyen, a hivatások és mesterségek védőszentjeinek emlékparkjában július 6-án, vasárnap. Az ünnepi szentmisén közreműködtek a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái is.

1595975136

Harang helyett szirénazúgás jelezte a háromnyelvű ünnepi szentmise kezdetét, amelynek főcelebránsa Bali Tibor külsővati plébános, helyettes esperes volt. Az ünnepi műsorban közreműködött a csepregi vegyes kórus, a Peruska Mária női kórus és a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület kórusa.

A hívek könyörgése után az egyenruhás és fegyveres szervek, lovagrendek és civil szervezetek vezetői, képviselői babérkoszorúval megkoszorúzták védőszentjük szobrát.

1595975137

A mise után a Vasi Honvéd Baráti Egyesület Napsugár Énekkara első világháborús katonadalokkal szórakoztatta a résztvevőket, majd a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere bemutatta az új lovagokat és átadta nekik védőszentjük ikonját.

Délután a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület Nagyváradról, a lovagkirály városából hozott Szent László-litániával tisztelgett védőszentjének emléke előtt. Ezután Bali Tibor atya búcsúztatta a zarándokokat és megáldotta őket.

1595975137

Fotó: Törőcsik Krisztina

Címkékzarándoklat