Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ép testben ép lélek

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. július 6. 19:40

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon (MH HKNYP) szolgálók részére idén tavasztól fizikai állapot javulását elősegítő rendszeres sportfoglalkozásokat szerveznek.

A sportfoglalkozásokat Lovászné Papp Ildikó törzsőrmester, a Hadműveleti és Kiképzési Osztály − testnevelési főiskolát végzett − beosztott altisztje vezeti, aki heti háromszor szakszerű és célzott felkészítést tart az érdeklődők részére.

A reggeli sportfoglalkozás szakszerű bemelegítéssel kezdődik, majd erő- és állóképesség-fejlesztő gyakorlatok végrehajtásával folytatódik, miközben Ildikó személyre szabott, hasznos tanácsokkal is ellátja a lelkes résztvevőket arra vonatkozóan, hogyan tudnának fejleszteni teljesítményükön. A sportolás után nyújtógyakorlatok következnek, melyeket a résztvevők fáradtan, de lelkesen hajtanak végre.

1595975136

„A rendszeres sport jótékonyan hat testünkre, például a keringési és légzési rendszerre, izomerőre, állóképességre; a csontritkulás megelőzésében is segít, valamint kitartásra, bátorságra, egymás és önmagunk elfogadására tanít, továbbá közösségépítő ereje van. A sport a legalkalmasabb eszköz arra, hogy bebizonyítsuk magunknak, bármire képesek vagyunk, ha azt igazán akarjuk. A reális cél elérése csupán edzés kérdése!" – mondta Lovászné Papp Ildikó törzsőrmester.

Ildikó célja, hogy a sport hobbi legyen és ne munkahelyi kötelesség. Tervei között szerepel, hogy a későbbiekben a sportfoglalkozást kibővítse aerobikkal, köredzéssel, továbbá szeretné, ha az állománnyal együtt többféle sportot kipróbálnának, és együtt vennének részt az alakulatot képviselve országos sporteseményeken.

Lovászné Papp Ildikó törzsőrmester heti három alkalommal: hétfőn, szerdán és pénteken reggel fél nyolckor kezdődően egyórás edzésre várja a sportolást kedvelőket.

1595975136