Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katona-egészségügyi tanfolyamok Budapesten

Szöveg: Dr. Vekszler Péter orvos alezredes |  2015. október 25. 7:18

A napokban kilenc nemzet részvételével, immár a 11. alkalommal rendezték meg Budapesten a „Major Incident Medical Management and Support” (MIMMS) elnevezésű nemzetközi tanfolyamot, ami a tömeges sérüléssel járó esetek katonai szervezési feladataira készíti fel a résztvevőket.

1596003006

A kurzus a budapesti székhelyű NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) koordinálásával 2009 óta 56 magyar hallgatónak nyújtott lehetőséget az elméleti és gyakorlati foglalkozások után vizsgával záruló háromnapos tanfolyamon történő részvételre.

A következő MIMMS tanfolyamot 2016. április 5-7. között rendezik meg Budapesten. 

1596003007

A MIMMS tanfolyamot követően, ugyancsak a NATO KEKK szervezésében rendezték meg a „Military Psychosocial Incident Management" (MPSIM) kurzust. A hat nemzet részvételével lezajlott pszichológiai témájú, két napos, angol nyelvű képzés célja a résztvevők többnemzeti katonai környezetben kialakuló krízishelyzetekre történő felkészítése volt. A partnerországok képviselői között a Magyar Honvédség, a Budapesti Rendőr Főkapitányság és a Budapesti Fegyház és Börtön szakpszichológusai is részt vettek.

1596003007